Dünyanın en zengin insanlarından Jeff Bezos, dört günde 24 milyon adet hisse sattı! İşte geliri...

Dünyanın en zengin iş insanlarından Jeff Bezos, dört günde 24 milyon adet hissenin satışını gerçekleştirerek 4 milyar dolar gelir elde etti.

Dünyanın en varlıklı iş insanlarından biri olan Jeff Bezos, son dört işlem gününde 24 milyon hisse senedinin satışını gerçekleştirerek 4 milyar dolar gelir elde etti. Amazon'un kurucusu olan Bezos, en son 2021 yılında Amazon hisselerini satışa sunmuştu.

Bu ayın başlarında, Amazon'un gelecek yıl içinde mevcut fiyatlarla yaklaşık 8,4 milyar dolar değerinde 50 milyon hisse senedi satmayı planladığı açıklandı. İlk 12 milyon hissenin satışı Cuma günü düzenleyici başvuruda duyuruldu, ardından Salı günü ikinci 12 milyon hissenin satışının duyurusu yapıldı. Bezos'un, geçen yıl Washington eyaletindeki Seattle'dan Florida'daki Miami'ye taşınmasının ardından elde ettiği gelirler üzerinden herhangi bir vergi borcu olmayacak.

Washington eyaletinde hisse satışlarından veya diğer uzun vadeli yatırımlardan elde edilen 250 bin doların üzerindeki kazançlar yüzde 7 oranında vergilendiriliyor. Eğer Bezos hâlâ Seattle'da yaşamış olsaydı, sattığı 4 milyar dolarlık hissenin yaklaşık 280 milyon dolarlık bir vergi borcu olacaktı.

Etiketler Amazon Jeff Bezos
Yorumlar
Kalan Karakter 800