Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri: Türkiye'den iki şehir listede

"Euromonitor International" adlı uluslararası araştırma şirketi tarafından oluşturulan "dünyada en çok ziyaret edilen şehirler" listesi sonuçlandı. Türkiye, bu prestijli listeye iki şehirle katılarak ilk 10'a girmeyi başardı.

Güncelleme:

BBC Travel, dünya genelinde en çok ziyaret edilen şehirleri belirledi. 2023 yılı, pandemi öncesine dönüşün başlangıcına işaret ederek, turistlerin tercih ettiği iki şehri ortaya çıkardı.

İstanbul zirvede

Euromonitor International verilerine göre, dünya genelinde en çok ziyaret edilen 100 şehir arasında yer alan İstanbul, önceki yıla göre yaklaşık %26'lık bir artışla zirveye yerleşti ve Londra ile Dubai'yi geride bıraktı.

Listede Antalya da var

İstanbul'un başı çektiği listede ikinci sırada Londra, üçüncü sırada ise Dubai yer aldı. Dördüncü sırada ise BBC tarafından "gizli kahraman" olarak tanımlanan Antalya kendine yer buldu. Antalya, ülkemizin sevilen tatil rotalarından biri olma özelliğini koruyarak 2023 yılında nüfusunun 12 katı turisti ağırladı; nüfusu ise 1.3 milyon olarak belirlendi.

Geçtiğimiz yıl 16.5 milyon turisti ağırlayan Antalya, en çok Alman, Rus ve İngiliz turistlerin ilgisini çekti. 2022'ye göre turist sayısında %29'luk bir artış elde eden Antalya, 2024 yılında da ziyaretçi sayısını artırması bekleniyor.

BBC'nin yazısını kaleme alan seyahat yazarı Stacey Leasca, Antalya için "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bir zamanlar 'Hiç şüphe yok ki Antalya dünyanın en güzel yeridir' dediğini" ifade etti. BBC'nin haberine göre, salgın dönemi ve sonrasındaki kısıtlamaların hafiflemesiyle birlikte yurt dışına çıkan turist sayısında belirgin bir artış gözlendi. Türkiye genelinde 2022 ile kıyaslandığında, iç ve dış hatlardaki uçuşlarda 2023 yılında %16.3'lük bir artış yaşandı. 

Etiketler ziyaret turist
Yorumlar
Kalan Karakter 800