Dünyada Kaç Milyoner Var?

Danışmanlık firması Boston Consulting Group (BCG) tarafından yapılan çalışmanın sonucuna göre, dünyadaki milyoner sayısı artmaya devam ediyor. Sizce milyonerlerin sayısı 20 yıl önceye göre kaç katına çıkmış olabilir?

Güncelleme:

Boston Consulting Group (BCG) tarafından hazırlanan Küresel Servet Raporu'na göre, 2019 yılı sonu itibarıyla dünyadaki milyoner sayısı son 20 yılda üç katına çıktı.

Rapora göre, dünyada yaklaşık 24 milyon kişi 1 milyon dolardan fazla kişisel servete sahip bulunuyor. Raporda 1999 yılında bu rakamın yaklaşık 8 milyon 900 bin kişi olduğu belirtildi. Raporda son 20 yılda dünyanın bütün bölgelerindeki milyoner sayısında artış olduğu açıklandı.

Gelişmekte olan ülkelerdeki kişisel varlığın küresel varlığa oranının son 20 yılda onda birden çeyreğe yükseldi. Sadece Çin'de 100 milyon dolardan fazla kişisel servete sahip kişi sayısının 1999 yılından 2019'a kadar 29 kat arttığı belirtildi.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya 2019 yılında toplam varlık miktarında küresel olarak beşinci sırada yer aldı. Milyoner sayısında ise yedinci sırada yer alan Almanya 100 milyon dolardan fazla kişisel servete sahip kişi sayısında ABD ve Çin'in ardından 2 bin 400 kişi ile üçüncü sıraya yerleşti. Rapor son 20 yılda Almanya'da milyoner sayısının ikiye katlandığını ortaya koydu.

Raporda nakit ve mevduat, bono, hisse senedi, yatırım fonu, hayat sigortası ve emeklilik ile diğer varlıkları içeren kişisel varlıklar mercek altına alındı.

Nasıl Zengin Oluyorlar?

Varlıklı kişiler, sanıldığı gibi yalnızca ‘şanslı’ diye zengin olmuyor. Bu kişilerin ortak özellikleri var. Finansal refah için siz de harekete geçin.

- Net hedefleri var. Düzenli olarak hedefinde hangi noktada olduğunu gözden geçirirler.
- Büyük düşünür, uzun vadeli program yaparlar.
- Güne erken başlayıp düzenli olarak spor yapar ve sağlıklı beslenirler.
- Çevresiyle ilişkilerini çok iyi yönetirler.
- Karar verir ve harekete geçerler.
- Fikirlere saygı duyar. Danışmanları vardır.
- Çözüm odaklı olup hatalarından öğrenirler.
- Çok okurlar.
- Parasının kıymetini bilirler. İhtiyacı olanlarla paylaşırlar.
- Gerektiğinde 'Hayır' derler.
- Kendine uygun risk alırlar.
- Zamanını verimli geçirir.
- Girişimci ruha sahiptirler. 
- Trendleri takip eder, yeni beceriler ve hobiler edinirler.

Etiketler Zengin Milyoner
Yorumlar
Kalan Karakter 800