Dünya zenginleri 2023'te servetlerini rekor seviyeye taşıdı! İşte o isimler...

2023'te dünyanın en varlıklı insanları, toplam servetlerine 1,5 trilyon dolarlık bir artış kaydetti. En dikkat çeken isimlerden biri olan Elon Musk, geçen yılın en karlı milyarderi olarak 95 milyar dolarlık kazancıyla öne çıktı.

2023, dünya zenginleri için önemli bir dönüş yılı oldu. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, en zengin 500 kişinin toplam net serveti, önceki yıl olan 1,4 trilyon dolarlık kaybı telafi ederek 2023'te 1,5 trilyon dolar arttı.

Bu yıl, ekonomik belirsizlik, devam eden enflasyon, yüksek faiz oranları ve jeopolitik çalkantılara rağmen, teknoloji hisselerinin performansındaki yükselişle bir kez daha dikkat çekti. Teknoloji milyarderleri, özellikle yapay zeka etrafındaki büyük ilgi sayesinde, servetlerini %48 artırarak toplamda 658 milyar dolarlık bir artış elde etti.

Dünya zenginleri 2023'te servetlerini rekor seviyeye taşıdı! İşte o isimler... resim: 0

Dünyanın en zengin kişisi

Dünyanın en zengin kişisi unvanını Fransız lüks kralı Bernard Arnault'dan devralan Elon Musk, Tesla'nın başarısıyla 2022'de yaşadığı 138 milyar dolarlık kaybı telafi ederek 95,4 milyar dolar kazandı. Lüks tüketimdeki küresel düşüş, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE'nin hisselerini etkilerken, Musk'ın net serveti şu anda Arnault'un 50 milyar dolar üzerinde.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, servetine 70 milyar doların üzerinde ekleyerek Arnault ile başa baş giderken, Meta Platforms CEO'su Mark Zuckerberg'in serveti 80 milyar doların üzerinde arttı. Ancak, bazı zenginler için dalgalı bir yıl oldu. Hindenburg Research'ün Adani Group'un değerini düşürmesinin ardından Hintli milyarder Gautam Adani, sadece 27 Ocak'ta 21 milyar dolar ve tüm yıl boyunca 37,3 milyar dolar kaybetti. Bununla birlikte, Adani hala 11 haneli bir servete sahip.
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800