Dünya Bankası uyardı: Savaşın küresel etkileri olacak

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Orta Doğu'da yaşanan gerilimin yalnızca bölge ekonomisini değil, aynı zamanda küresel ekonomiyi de etkileyebileceğini vurguladı.

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Orta Doğu'daki süregelen çatışmaların sona ermesi ve barışın sağlanmasının zaman alacağını belirtti. İsrail ile Hamas arasındaki savaşın bölgesel işbirliğini zorlaştırdığını ve devam eden çatışmaların özellikle enerji sektörü başta olmak üzere küresel ekonomi üzerinde geniş çaplı etkilere sahip olacağını ifade etti. Bu süreçte petrol fiyatlarının çatışmaların başlamasından bu yana arz endişeleri nedeniyle yükselişte olduğunu belirtti.

Ayrıca, Rusya - Ukrayna savaşının gıda fiyatlarını artırdığını dile getiren Banga, son gelişmelerin yeni bir tehlike oluşturduğu konusunda endişelerini dile getirdi.

Dünya ekonomisi için şu anda en büyük riskin jeopolitik risk olduğunu ifade etti. IMF Başkanı Kristalina Georgieva'nın daha önce yaptığı açıklamalar da benzer bir endişeyi yansıtmıştı, İsrail-Hamas çatışmasının ekonomik görünüm üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtmişti.

Etiketler Dünya Bankası
Yorumlar
Kalan Karakter 800