Dört Vagonlu Treniz Biz

Önce siz: Kendinizle ilgili hedeflerinizi yazın. Bu sene kendinizle ilgili ne yapmak istiyorsunuz? Örnek: Yeni bir lisan öğreneceğim 300 TL, spora başlayacağım 100 TL, yemek kursuna gideceğim 50 TL… Aile: Ailenizle ilgili hedeflerinizi yazın. Çocukların eğitimi, aile güvencesi, sağlık sigortası... Ailedeki huzuru satın alabilmek mümkün değil...

Önce siz: Kendinizle ilgili hedeflerinizi yazın. Bu sene kendinizle ilgili ne yapmak istiyorsunuz? Örnek: Yeni bir lisan öğreneceğim 300 TL, spora başlayacağım 100 TL, yemek kursuna gideceğim 50 TL…

Aile: Ailenizle ilgili hedeflerinizi yazın. Çocukların eğitimi, aile güvencesi, sağlık sigortası... Ailedeki huzuru satın alabilmek mümkün değil ama planlayarak o huzurun oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Dostlar: Dostlarınızla yaptığınız planlarınızı yazın. Akşam yemekleri, geziler, hediyeler… İyi gün kötü gün demeden yanınızda olan dostlarınızla olan ilişkilerinizi de planlamalısınız.

İş: İşinizle ilgili neleri değiştirebilirsiniz? Maaşım artsın demek güzel ama bunun nasıl olacağını planladınız mı? Ek gelir yaratabilir misiniz? Bir işim var deyip iş konusunu düşünmemezlik etmeyin, daha ileri gitmenin her zaman bir yolu vardır.

Para: Bu 4 vagonlu trenin yakıtı da para. Nasıl tren yakıtsız gitmez, hayatımız da öyle… Doğru yönetmelisiniz. Sabahtan akşama para için çalışıyoruz, yönetimi için de vakit ayırmalıyız. Para, bizi hedeflerimize götüren bir araç, o aracı biz yönlendiriyoruz.

Etiketler hayat ipuçları
Yorumlar
Kalan Karakter 800