Dönüşümde 'Yarısı Bizden' kampanyasına ne kadar başvuru oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde ‘Yarısı Bizden’ kampanyasına yoğun ilgi olduğunu belirtti ve son rakamları açıkladı.

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ile ilgili sorularını yanıtladı. “Yoğun ilgi var. 91 bin 752 bina ve 485 bin 689 bağımsız bölüme başvuru yapıldı” diyen Bakan Kurum, başlananları 2 yıl içerisinde bitirmek, yarısından fazlasının da 1 yıl sonunda bitirileceğini söyledi.

2 milyon vatandaşı ilgilendiriyor

Kampanyaya 29 Mayıs’a kadar başvuruların alınacağını hatırlatan Bakan Kurum şunları söyledi: “Yüzyılın dönüşüm kampanyası. Yoğun ilgi var. 91 bin 752 bina ve 485 bin 689 bağımsız bölüme başvuru yapıldı. Yaklaşık 2 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiriyor.”

Üçte iki çoğunluk gerekiyor

Bir binada birden fazla başvuru yapılabileceğini belirten Bakan Kurum, şöyle devam etti:
“Diyelim ki, 10 daire var hepsi başvuru yapabilir. 3’te 2 çoğunluğu sağlarsak dönüşüme başlayabiliyoruz. 1 bina adına 1 kişi de başvurabilir. Gidip inceleyeceğiz. Amacımız dönüştürmek. Arsada hissedar, kat mülkiyet tapusu olmayan hissedar vatandaşlarımız da başvurabilir. Binada oturan mülkiyet sahibi vatandaşımızın 2/3’si çoğunluğu sağlaması gerekiyor. Önce tespit yapıyoruz sonra dönüşüme tabi olabilir, ‘çoğunluğu sağlayıp dahil olabilirsiniz’ diyoruz. Vatandaş binasının riskli olup olmadığını biliyor ve ona göre başvuruyor.”

Yorumlar
Kalan Karakter 800