Doları Olanların Dikkatine! Elinizdeki Varlıklardan Vazgeçmek Zorunda Kalabilirsiniz!

Merkez Bankası kasasını doldurarak, dolar karşısında güçlenince doların biraz gevşek bıraktı. “Peki, bu durumda 11 Haziran 2024 güncel döviz kurları hangi seviyelerde yer alıyor?” detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Milyonlarca vatandaşın gündeminde büyük yer kaplayan dolar ile ilgili açıklama yapan, Evren Devrim Zelyut, “Elindeki dolarlar ile vedalaşın. Varlıklarınızın küçüleceği bir döneme giriyoruz” ifadelerini kullanarak yapmış olduğu açıklamasıyla dikkatleri çekti...

11 Haziran Dolar, Euro Ne Kadar Oldu?

Uzmanlar, yaz sonuna kadar da doların 32 lira seviyesinde kalması beklediklerini açıklasa da, Euro dolar paritesinde düşüş doları yükseltti. Dolar dünyada çapında yükselişi dikkatleri çekerken, Merkez Bankası’nın baskısı karşısında dolar yerinde saydı. Avrupa ülkeleri karışınca Euro, Dolar karşısında düşüş yaşadı.

Temmuz ayından sonra dolar kurunda artış beklentisi devam edilse de Kapalıçarşı’da döviz satışları güne şu şekilde başladı;

Dolar 32,34 TL,

Euro 34,83 TL,

İngiliz Sterlini 41,15 TL,

İsviçre Frangı 35,97 TL

Zelyut’tan Yüksek Faiz Ortamıyla İlgli Açıklama Geldi!

Milyonlarca vatandaşın gündeminde büyük yer kaplayan dolar ile ilgili açıklama yapan, Evren Devrim Zelyut, Elindeki dolarlar ile vedalaşın. Varlıklarınızın küçüleceği bir döneme giriyoruz” diyerek, bir sene içeresinden paranız gidecek diyerek sözlerine şu şekilde devam etti.

Evren Devrim Zelyut, “Yüksek faiz ortamı ile cari açığı düşürdünüz. Ekonomideki üretimi azaltarak cari açığı düşürüyorsunuz” diyerek, sanayi sektörünün bu durumu kaldıramayacağına dikkat çekti.

Zelyut, işsizlik artıyor, üretim düşüyor diyerek, enflasyonun yukarı gittiğine ve nakidin olmadığına dikkat çekerek, “Vatandaş nakit yokluğu çektiği için krediler patlamaya gidiyor. Yüksek faizin ve zamların bütçeyi ve rezervleri kapatabilmesi için bu bedeli ise yine vatandaş ödüyor” dedi.

“Faiz maliyeti vatandaşa bindi. Tarım, sanayi de yapısal sorunlar varken enflasyon düşmez. Krediye sığınanların geliri artmadığı için patlamalar olacak” diyen Zelyut, “bu durum karşısında ne mi olacak sorusuna Geçinebilmek için ne olacak elinizdeki varlıklardan vazgeçeceksiniz. 2025 yılında elinizdeki varlıklardan vazgeçmek zorunda kalacaksınız.” İfadelerini kullandı.

Yukarıda belirtilen yorumlar kesinlikle uzmanlar tarafından yapılan olası tahminlerdir. Bu neden dolayı sitemizde yer alan hiçbir açıklama kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800