Disney’in ilk Mickey ve Minnie Mouse karakterleri kamu malı oldu

Disney'in ilk Mickey ve Minnie Mouse karakterleri, 1928 tarihli "Steamboat Willie" adlı kısa filmdeki bu ikonik çiftin telif haklarının süresinin dolmasıyla birlikte, yeni yılın ilk günü itibarıyla kamu malı statüsüne geçti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde telif hakları süresinin 95 yıl olması nedeniyle, BBC'nin haberine göre, bu klasik karakterler artık herkesin kullanımına açık.

Telif haklarının sona ermesiyle birlikte, Mickey ve Minnie Mouse gibi eski karakterler, Disney'e ait olduklarına dair belirgin bir işaret olmaksızın, istenilen animasyonlar, ürünler ve yaratıcı projelerde ücretsiz ve izinsiz olarak kullanılabilecek. Duke Center Kamu Malı Çalışmaları Direktörü Jennifer Jenkins, bu karakterlerin artık kamuya mal olmasının uzun zamandır beklenen sembolik bir olay olduğunu belirtti.

Disney’in ilk Mickey ve Minnie Mouse karakterleri kamu malı oldu resim: 0

Ancak, modern Mickey ve Minnie Mouse karakterlerinin telif hakları hala Disney şirketinin mülkiyetinde bulunuyor. Bu sevilen animasyon karakterleriyle birlikte, "The House at Pooh Corner" adlı ünlü çocuk kitabı, Charlie Chaplin'in romantik komedi filmi "The Circus" ve Virginia Woolf'un "Orlando" kitabı da artık kamu malı kategorisine girdi. 

Etiketler Disney+
Yorumlar
Kalan Karakter 800