Dijital varlıklara vergi geliyor! Çalışmalar başladı

Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bütçe Başkanlığı’nın 2024 Yıllık Programı’nda dijital varlıklara vergilendirilme getirilmesi ve kripto varlık saklayıcıların düzenlenmesine ilişkin maddeler de var. İşte detaylar...

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bütçe Başkanlığı'nın 2024 yılına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda, dijital varlıkların vergilendirilmesi ve kripto varlık saklayıcıların düzenlenmesine yönelik önemli maddeler dikkat çekiyor.

2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, daha önce hiç gündeme gelmeyen bir gelişmeyi de içeriyor.

İlk defa bir kamu kurumu, dijital varlıkların vergilendirileceğini resmi olarak duyurdu. Program, "Özellikle sürdürülebilir ve dijital finans alanlarını içeren tüm finans sektörlerinde, küresel pazarlarla uyumlu, rekabetçi, gelişmeye uygun maliyet ve koşullarda katkı sağlayabilen, yüksek verimliliğe sahip ve güçlü bir kurumsal yapıya sahip finansal bir sektörün oluşturulması temel amacını taşımaktadır" şeklinde ifade ediliyor.

Program, dijital sanal varlıkların vergilendirilmesi için bu varlıkların Türk hukuk sisteminde nasıl tanımlanacağına dair çalışmaların tamamlanacağını belirtiyor. Sanal varlıklarla ilgili olarak, "Dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen, dijital bir değeri temsil eden sanal varlıklar aracılığıyla gerçekleştirilen işlemlere yönelik mevzuat çalışmaları devam edecektir" denildi. 

Etiketler vergi
Yorumlar
Kalan Karakter 800