Depremzede KOBİ'lere 450 milyon dolarlık finansman desteği: Ödemeler başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik duyurduğu 450 milyon dolarlık finansmanın, işletmelerin hesaplarına aktarılmaya başlandığını açıkladı.

Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yazılı açıklamasında, deprem bölgesinin öncelikli konularından biri olarak belirlendiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Deprem bölgesi önceliğimiz." mesajıyla hızla harekete geçtiklerini belirten Kacır, bölgedeki sanayi sitelerinde meydana gelen yıkımın etkilerini en aza indirmek için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmeleri de kapsayacak şekilde çalışmalar yürüttüklerini belirten Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi kapsamında başvurusu onaylanan işletmelerin destek ödemelerine başlandığını bildirdi. Bu çerçevede, 11 ilde yer alan 2 bin 800 işletmeye 925 milyon liralık finansmanın aktarıldığını açıkladı.

Kacır, başvuruların yoğun olduğunu belirterek, şu anda başvuran işletme sayısının 50 bine ulaştığını ifade etti. Bakanlık olarak, bütçenin tamamı bitene kadar programa başvuruları almaya devam edeceklerini vurgulayan Kacır, 450 milyon dolarlık kaynağın tamamının bölge işletmelerine aktarılacağını açıkladı. Deprem bölgesinde ekonomik canlanmaya destek sağlamayı hedefleyen bu program için yeni fonlar eklemek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İlk 24 ayda ödeme yapılmayacak

Ayrıca, KOSGEB desteğinin 36 ay süreyle uygulanacağını belirten Bakanlık açıklamasına göre, ilk 24 ayda KOBİ'lerin ödeme yapmayacağını, sonraki 12 ayda ise ödemelerin 3 taksitte gerçekleştirileceğini ifade etti. Program kapsamında işletmelere 200 bin lira ile 750 bin lira arasında finansman sağlanacağını ve tamamen faizsiz olduğunu vurguladı. Ayrıca, işletmelerden herhangi bir teminat talep edilmeyeceğini belirtti.

Etiketler deprem KOBİ
Yorumlar
Kalan Karakter 800