Depreme karşı en güvenli iller! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’de depreme karşı güvenli olduğunu öne sürdüğü 21 ili açıkladı. İşte o iller...

Güncelleme:

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden sıklıkla deprem haberleri gelirken ve 6 Şubat tarihli 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler gündemdeki yerini koruyor.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise Türkiye’de depreme karşı güvenli olduğunu savunduğu 21 ili saydı.

Depreme karşı en güvenli iller 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan şu ifadeleri kullandı:

“Yıkıcı deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli önde gelen illeri: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin , Mardin, Siirt, Batman, Ş.Urfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara.”

Marmara Depremi ile ilgili paylaşım da yapmıştı

Prof. Dr. Ercan daha önce de Marmara bölgesiyle ilgili şu paylaşımı yapmıştı:

“Marmara'da yazlıkları da olan: Şarköy, Mürefte, Hoşköy, Kumbağ, Tekirdağ, Marmara Ereğlisi,  Silivri, Kumburgaz, Avcılar, Büyükçekmece, Çınarcık, Armutlu, Yalova'da denize girenler, gülüp oynayın, ben bu yaz Kuzey Marmara'da yıkıcı deprem beklemiyorum.”

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan kimdir?

Övgün Ahmet Ercan, Türk bilim insanı, yüksek jeofizik mühendisidir. 1999 Gölcük depreminin ardından Türkiye'de halkın deprem konusunda bilinçlenmesi konusunda çalışmaları ile tanınmıştır.

Depreme karşı en güvenli iller! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı resim: 0

Etiketler deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800