Depremden etkilenen 5 ildeki 40 bin öğrenciye eğitim desteği

Depremden etkilenen dört il ile Gaziantep'in iki ilçesindeki özel okullarda öğrenim gören 40 bin öğrenciye yönelik eğitim ve öğretim desteği sağlanacak. İşte detaylar..

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine Maliye Bakanlığı tarafından, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda öğrenim gören veya görecek öğrencilere yönelik eğitim ve öğretim desteği sağlanmasıyla ilgili tebliğ, Resmi Gazete'de duyuruldu.

Bu tebliğe göre, söz konusu iller ve ilçelerdeki okul öncesi eğitim kurumlarındaki 4 bin öğrenci için 12 bin 800 lira, ilkokullarda eğitim gören 10 bin öğrenci için 15 bin 400 lira, ortaokullarda öğrenim gören 10 bin öğrenci için 18 bin lira ve liselerde okuyan 16 bin öğrenci için 18 bin lira destek sağlanacak.

Eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademeleri, öğrenci sayıları, öğrenci ve okul seçimine dair kriterler, ilgili hususlar ve diğer detaylar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak kılavuzda belirtilecek.

Etiketler deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800