Deprem konutları sahiplerine ulaştı!

6 Şubat sonrası müjdelenen konutlar 1 sene sonrasında sahiplerine ulaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu. İşte detaylar..

Hatay'daki Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hataylı vatandaşlarımız, endişe etmesinler. Herkesin hakkı sonuna kadar korunacak, hiç kimse mağdur edilmeyecek" sözleriyle güvence verdi.

Erdoğan, Hatay'da depremzedelere konut teslim töreninde konuştu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından zarar gören Hatay'da tamamlanan 7,275 konutun teslim törenine katıldı. Erdoğan, depremin yaralarını sarmak amacıyla yapılan elektronik kura çekimi ile konutların hak sahiplerine teslim edildiğini duyurdu.

Konuşmasında, deprem felaketinin hala taze acılar bıraktığını belirten Cumhurbaşkanı, devletin tüm imkanlarını seferber ederek vatandaşlara destek olma çabasını vurguladı. Hatay'daki konutların tamamlanmasıyla birlikte, afetten etkilenen vatandaşlar yeni yaşamlarına kavuşmuş oldu.

Yıl sonuna kadar 200.000 ev yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki çalışmaların kesintisiz devam edeceğini belirterek, 40 bin konutun inşası sürecinin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti. Deprem bölgesinde 2 ay içinde 75 bin konutun teslim edilmesi hedeflendiğini ve takip eden dönemde her ay 15-20 bin konut ile köy evinin hak sahipleri ile buluşturulacağını söyledi. Erdoğan, yıl sonuna kadar toplamda 200 bin evin teslim edilmiş olacağını da vurguladı.

Erdoğan, Defne Hastanesi ile ilgili yapılan eleştirilere yanıt vererek, açılışını bizzat gerçekleştirdiklerini ve yalan üzerine hiçbir zaman hakikati inşa etmediklerini belirtti. Vatandaşlara, kimsenin hakkının yerde kalmayacağı ve kimse mağdur olmayacağı güvencesini verdi.  Açıklamalarının devamında, Kahramanmaraş merkezli depremde kaybedilen vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, 14 milyon vatandaşın doğrudan etkilendiğini ve 39 binin üzerinde binanın yıkıldığını ifade etti. 
 
 
 

Etiketler konut depremzede
Yorumlar
Kalan Karakter 800