Deprem Bölgesinde Üreten Güçlü Kadınlar'dan biri olan Cennet Polat, Halkbank'a konuştu!

Halkbank'ın Deprem Bölgesinde Üreten Güçlü Kadınlar projesinden destek alan ve Türkiye'nin kadın ilk ve tek Tarım Kooperatifi Başkanı olan Cennet Polat, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat felaketinden sonra yaşadıklarını anlattı.

Güncelleme:

   Halkbank'ın Deprem Bölgesinde Üreten Güçlü Kadınlar projesinden destek alan ve Türkiye'nin kadın ilk ve tek Tarım Kooperatifi Başkanı olan Cennet Polat, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat felaketinin yaralarını sarmak için verdiği çabayı anlattı. Afette evini kaybeden Polat'ın kooperatifinin de büyük zarar gördüğü vurgulandı.

   Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurucusu Cennet Polat, kurumun asıl misyonunu kendi kabuğuna hapsolmuş Kahramanmaraş'ın özellikle kırsal kesimindeki kadınlarının gün yüzüne çıkmaları olarak tanımladı. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı kadınların kurmuş olduğu ilk ve tek kooperatif olduklarını belirten Polat, 7 kişi ile bu yola çıktıklarını aktardı. Özellikle coğrafi işaretli ürünleri işlediklerinin altını çizen Cennet Polat, tüm dünyaya Kahramanmaraş'ın hazine değerindeki ürünlerini tanıtmayı amaçladıklarını duyurdu. Yaşanılan depremi kıyametin fragmanına benzeten Polat, o güne kadar sahip oldukları her şeyin yok olduğunu belirtti. Halbank'tan aldığı desteği açıklayan Cennet Polat, başaramayacakları hiçbir şeyin olmadığını işaret etti.

   Polat’ın umut dolu hikâyesini X hesabından paylaşan Halkbank, "Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurucusu Cennet Polat, 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak için nasıl çaba harcadığını bizlere anlatıyor. Polat’ın umut dolu hikâyesi, kadınların üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluğun olmadığını kanıtlıyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800