Parayı daha fazla kazanabilmenin 5 yolu!

Para kazanma yollarını keşfetmek herkes için çok önemli çünkü hemen herkes daha çok para kazanmayı ister. Ancak ‘daha çok para kazanmak için ne yapabilirim’ sorusunun yanıtını bulmak pek de kolay olmaz.

Güncelleme:

Özellikle enflasyonla mücadele etmekte zorlanan veya birincil gelir kaynağında zorluklar yaşayanlar için gelirini korumak ve daha fazla gelir yaratabilmek büyük önem taşır. Peli gelir artırmak için ne yapabilirsiniz? İşte 5 öneri...

PARANIZ İÇİN PLANINIZ OLSUN

Ne kadar çok kazanıyor olursanız olun mutlaka paranız için bir planınız olmalı. Eğer bir bütçe planı oluşturmazsanız paranız geldiği gibi gidecektir. Önemli olan kazandığınızın bir kısmıyla yatırım yapabilmektir. Paranız sizi terk etmeden önce, yatırım için uygun bir yüzde ayırdığınızdan emin olun ve ardından hemen yatırım yapın. Yatırım için gayrimenkul, borsa, tahvil, bono veya döviz birikimi gibi yatırım enstrümanlarını araştırıp en doğru seçeneğe bir miktar para aktarın. Bunu yaparsanız siz çalışırken paranız da sizin için çalışır olacaktır. Kazanç elde etmenin en önemli unsuru pasif gelir elde etmenin yollarını bulmaktır. Emlak ise bunu yapmanın en iyi yollarından biridir. Ev ya da işyeri sahibi olduğunuzda ödediğiniz aylık bedel, o gayrimenkulden aldığınız kiradan azsa geleceğe yönelik iyi bir yatırıma imza atmışsınız demektir. Ayrıca, mülk neredeyse her zaman değer kazanır.

MAAŞINIZI ARTIRMAYA ÇALIŞIN

Enflasyon nedeniyle hem Türkiye’de hem de dünyada yaşam maliyeti her yıl yüksek oranda artıyor. Bu yılki gelirinizin önümüzdeki yılın giderlerine yetmesi pek de mümkün görünmüyor. O yüzden mutlaka daha fazla gelir elde etmeye odaklanmalısınız. Eğer maaşlı çalışıyorsanız patronunuzla bu durumu konuşmanın yollarını arayın ve onu daha fazla maaşa ikna etmeyi deneyin. Kendiniz için çalışıyorsanız da yaşam maliyetine endeksli bir planlama yapın. Mal veya hizmetlerinizi nasıl fiyatlandıracağınız konusunda araştırmalar yapın, maliyetleri azaltacak çözümlere odaklanın ve müşterilerinizi daha fazla ödemeye ikna etmenin yollarını arayın.

EK İŞE ODAKLANIN

Mevcut işinizde gelirinizi artıracak yolları bulamıyorsanız hemen ek bir işe odaklanın. Çalıştığınız alanın içinde veya dışında var olduğuna inandığınız fırsatları kovalayın, ‘konforumu bozmayayım’ diye ertelediğiniz iş olanaklarını deneyin. Becerileriniz ne olursa olsun, kendinizi pazarlamak, bağlantılar kurmak ve yandan biraz ekstra para kazanmak için dijital dünyanın imkanlarından faydalanın.

FAİZ YÜKÜNDEN KURTULUN

Gelirinizi en çok azaltan ödeme kalemlerini gözden geçirin ve özellikle faiz yükü fazla olan ödemeleri ortadan kaldıracak çözümlere odaklanın. Borcunuzu ödeyebildiğiniz zaman, gelirinizin daha fazlasını yatırım ve tasarruf için ayırabilirsiniz. Mümkün olduğunca, paranızı boşaltmak için borcunuzu hızlı bir şekilde ödemeye öncelik vermelisiniz. Yüksek faizli kredileri kapatmanın yollarını arayın.

SATIN ALIRKEN DÜŞÜNÜN

Asıl para harcarken kazanılır. İhtiyacınız olmayan ya da gereğinden fazla bir şey satın aldığınızda gelirinizi de azaltmış olursunuz. Bizi sürekli satın almaya yönlendiren sistemin tuzağına düşmemek için, kendinize çoğu zaman, ‘Buna gerçekte ihtiyacım var mı?’ sorusunu yöneltin. Anlamsız harcamaları azaltmak, yatırım bütçenizi en üst düzeye çıkarmak ve zorunlu harcamalarınızı kontrol altında tutmak anlamına gelir.

Bayramda yerli turist Rusya'ya alternatif olacakBayramda yerli turist Rusya'ya alternatif olacakRusya-Ukrayna savaşıyla birlikte daralan Rusya ve BDT pazarına alternatif arayışlarına yönelen turizm sektörü, hareketli geçmesi beklenen Kurban Bayramı ile birlikte iç pazara ağırlık verecek.

 

Etiketler öneri Para
Yorumlar
Kalan Karakter 800