Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan yeni duyurular geldi: Kredi kampanyası hakkında bilgiler verdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomik konularla ilgili önemli bilgileri paylaştı. Yılmaz, mevcut ekonomik durum ve yaklaşan finansal düzenlemeler hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Kur korumalı mevduat ve bazı kredi kampanyalarının müjdesini verdi. İşte detaylar...
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlYılmaz, Türkiye'nin güncel ekonomik durumu ve yaklaşan finansal düzenlemeler hakkında kapsamlı bir bilgi paylaştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamalardan birinde, kur korumalı mevduat hesaplarıyla ilgili önemli bir konuya değindi.
Kur korumalı mevduat hesapları
Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Kur Korumalı Mevduat Hesapları'nın (KKM) ani bir şekilde kapatılmayacağını vurgulayarak, 17 Kasım itibariyle KKM'nin toplam değerinin 2 trilyon 768 milyar liraya gerilediğini açıkladı. Bu sürecin planlı ve aşamalı bir geçişle yönetileceğini belirterek vatandaşların güvenini sarsmadan ilerleyeceğini ifade etti.
Asgari ücrete zam
Yılmaz, 2024 yılında asgari ücrette yapılacak tek zammın planlandığını, bu konuda ilk toplantının 1 Aralık'ta gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu sürecin işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla hayata geçirilecek üçlü mekanizma aracılığıyla yürütüleceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı tarafından yapılan diğer bir duyuruya göre, kredi kampanyaları özellikle teknoloji yatırımları ve sosyal alanlara yönelik olacak.
İhracatçı KOBİ'lere vergi avantajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, belirli sektörlere kredi sağlayan bankaların teşvik edileceğini açıkladı. Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Merkez Bankası, şu anda son aşamaya gelen çalışmalarını tamamlıyor. Belirli sektörlere kredi veren bankalar düzenlemelerle teşvik edilecek.
Yılmaz, ihracatçıları önemsemeye devam ettiklerini vurgulayarak, "Faiz oranları yükseltilirken, reeskont kredilerinde bir artış olmadı. İhracatta, örneğin kredi-iskonto oranı yüzde 25.93'te sabit tutuldu" şeklinde konuştu.
Son pakette ihracatçıları sevindirecek bir gelişme daha yaşandığını belirten Yılmaz, şu ifadelerle devam etti: "Meclise sunulan teklifte kurumlar vergisini üçe ayırmıştık. Mali kuruluşlar ve bankalar yüzde 30 kurumlar vergisi öderken normal işletmeler yüzde 25 kurumlar vergisi ödemek zorunda. Ancak özellikle küçük ölçekli işletmelerimiz dış ticaret şirketleri aracılığıyla ihracat yaptıklarında bu avantajlardan yararlanamıyorlardı. Getirilen düzenleme ile birlikte, artık KOBİ'ler de dış ticaret şirketleri aracılığıyla yaptıkları ihracattan vergisel avantajdan yararlanabilecekler.”