Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret hakkında talimatı verdi! İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret hakkında talimat geldi! Temmuzda gelen asgari ücret zammı ile net 11 bin 402’ye çıkan asgari ücret yeni senede tekrar artacak! Asgari Ücret Tespit Komisyonu 11 Aralık 2023 Pazar günü bir araya gelecek!

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Son enflasyon verilerinin belli olacağı beklenirken asgari ücret hesaplamaları hızlandı. Bu noktada, ‘asgari ücret ne kadar olacak?’ merak edilen sorulardan biri. Asgari ücret için yapılacak olan toplantı 11 Aralıkta yapılacağı ifade edildi. Neredeyse 7 milyon insanı alakadar eden bu konu için yapılacak olan zam hesaplamaları hızlandı. Detaylar haberin devamında sizlerle…

Asgari ücret toplantısına az bir süre kaldı!

Asgari ücret hakkında yapılacak toplantı 11 Aralıkta yapılacak. Sabah’tan Mete Dirice’nin yaptığı habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret görüşmeleri yapılırken hakem rolü üstlenen hükümete talimatı verdi! Konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “ilkemiz her zamanki gibi çalışmalarımızı enflasyona ezdirmemek. Tek zam olacak, çünkü yönetmeliğimizde de öyle. Asgari ücret yönetmeliğinde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi. Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık” diyerek sözlerini dile getirdi.
 

31 Aralığa kadar açıklama gelecek!

Asgari ücret hakkında yorumlarını paylaşan Işıkhan, “bakanlıklardan temsilciler geliyor, erken bitirilmesi konusunda onların çalışmaları bize şekil verecek. Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti 31 Aralık’a kadar Resmi Gazete’de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor. Pazartesi TÜRK-İŞ ve TİSK başkanımızla bir açılışımız olacak” diyerek sözlerini ifade etti.
Bunların yanı sıra 5 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 33,66 olarak kesinleşmesi Merkez Bankası’nın tahminleri ile uyumlu olması oldukça dikkat çeken bir durum oldu. Maaş zamları için önemli bir referans değer olan memur zammına göre yapılmış olan hesaplamada asgari ücret için 17.100 TL rakamı ortaya çıkıyor. Her iki rakamda da Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun masasında etkili ve belirleyici olarak rol oynayacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800