Çiğ süte zam geldi, artış raflara da yansıdı

Serbest piyasada çiğ süt fiyatının litresi 12 liradan 15 liraya yükseldi. Artış raflara da yansımaya başladı.

Güncelleme:

Çiğ süt fiyatlarının serbest piyasada 15 liraya yükselmesi, raf fiyatlarına da yansımış durumda. Son bir haftada zincir marketlerde bulunan özel markalı yüzde 3.1 yağlı sütün 1 litrelik fiyatı, 21.5 liradan 24 liraya yükseldi.

Sektör temsilcileri, Trakya'da başlayan çiğ süt fiyatı talebinin 15 lira olduğunu ve diğer bölgelere de yayıldığını belirtiyor. Bu talebin sonucunda müstahsilde süt fiyatlarının 15 liraya yükseldiği ve Ulusal Süt Konseyi'nin referans fiyatının 11 lira 50 kuruş olduğu ifade ediliyor.

Zamlar raflara da yansıdı

Zincir marketlerde bulunan normal yüzde 3 ve üzeri yağlı sütlerin fiyat aralığı 24 ila 38 lira arasında değişiyor. Ayrıca, kasım ayından itibaren süt ürünlerine yapılan zam, raflarda gözlemleniyor. 

Trakya'da başlayan 15 lira talebi, diğer illere de yayıldı. Temsilciler, Balıkesir ve Konya gibi bölgelerde de aynı talebin olduğunu ve bu taleplerin son ürün fiyatlarına yansıdığını belirtiyor. Temsilciler ayrıca, ekim ayında başlayan zamların 1 Kasım itibarıyla ikinci bir zammı beraberinde getirdiğini ifade ediyor. 

İndirim marketlerindeki fason ürünlere ekim ve kasım aylarında toplamda 2.5 lira zam yapıldığına dikkat çekiliyor.  Ayrıca, dünya genelinde son dönemde tek fiyatı artan gıda ürününün süt olduğu vurgulanıyor. 

Etiketler Zam süt
Yorumlar
Kalan Karakter 800