Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurularda son tarih ne zaman?

Üreticilere ait tarımsal faaliyetlerin ülke genelinde kayıt altına alınması ve çiftçilerin desteklerden yararlandırılabilmeleri amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi için son başvuru tarihi belli oldu. İşte detaylar...

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), üreticilere ait tarımsal faaliyetlerin genel olarak kayıt altına alınmasını sağlamak ve çiftçilerin desteklerden yararlanmalarını kolaylaştırmak amacıyla oluşturuldu. Gelecek üretim yılına yönelik olarak 1 Eylül tarihinde başlayan ÇKS başvuruları, il ve ilçe müdürlükleri ile e-Devlet kapısı üzerinden alınmaktadır. Başvuruların son tarihi ise 2 Ocak 2024'te sona erecek.

ÇKS başvuruları nasıl güncelleniyor?

Başvuru yapacak olan çiftçilerden, ilk defa başvuru yapacaklar ya da daha önce başvurusu bulunup arazi edinim bilgilerinde değişiklik yaşayanlar, başvurularını il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapmak zorundadırlar. Daha önce ÇKS başvurusu bulunan çiftçiler ise e-Devlet uygulaması üzerinden başvurularını güncelleyebilirler.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurularda son tarih ne zaman?  resim: 0

Yapılan son yönetmelik değişikliğiyle, mülkiyet durumu dikkate alınmaksızın tarımsal faaliyet alanları taahhütname belgesi ile kayıt altında tutuluyor. Bu düzenleme sayesinde, daha önce kayıt altına alınamayan, maliki vefat etmiş ve tapu kayıtlarında mirasçıları adına intikali gerçekleştirilmemiş araziler de kayıt altına alınabiliyor.  Mülkiyet ve mirasçılık sorunları nedeniyle tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanamayan üreticiler, bu imkanlardan faydalanabilirler.

Bakanlık, dijital dönüşüm çerçevesinde hayata geçirilen "TarımCebimde" mobil uygulaması üzerinden de ÇKS işlemlerini gerçekleştirebiliyor.  

Etiketler çiftçi
Yorumlar
Kalan Karakter 800