Chelsea İçin 20 Milyar Lira Teklif Eden Muhsin Bayrak Kimdir?

Türk iş insanı Muhsin Bayrak, AB Grup Holding'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır. Chelsea'yi satın almak için yaklaşık 1 milyar pound (20 milyar lira) teklif etti. Peki, kimdir Muhsin Bayrak ve hakkında neler biliniyor, hepsi içeriğimizde.

Güncelleme:

Muhsin Bayrak Kimdir? Muhsin Bayrak Ne İş Yapıyor?

Muhsin Bayrak, 1975 yılında Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Direktaşı Köyü'nde doğmuştur ve 500 bin kişilik bir aşiretin lideridir. 29 yaşında aşiretin başına geçen Bayrak, aşireti kurumsallaştıran kişi olarak tanınıyor. Sanayiden otomotive, inşaattan biyoenerjiye kadar birçok alanda faaliyet gösteren şirketlerini, AB Grup Holding'in yönetim kurulu başkanı olarak yönetiyor. İngiltere Premier Lig kulübü Chelsea'yi satın almak için 1 milyar pound nakit teklif ettiğini açıklamasıyla tanınan Muhsin Bayrak son günlerde gündeme geldi. 

Bayrak Ailesi ve AB Grup Holding’in Kısa Tarihi

Bayrak ailesinin adı, Kurtuluş Savaşı'ndaki silahlı mücadelesi sonrası Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildi. Muhsin Bayrak, 1990'larda ailesiyle birlikte Bitlis'ten İstanbul'a göç etti. Ailesi, Türkiye'nin en büyük aşiretlerinden biri olan Mutki aşiretinin lideriydi ve Bayrak da bu aşiretin şu an başında yer alıyor.


AB Grup Holding, 1998 yılında Muhsin Bayrak tarafından kuruldu. İlk yıllarda inşaat ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren holding, zamanla kozmetik, matbaa, kağıt sanayi, yenilenebilir enerji ve kripto para gibi sektörlere de girdi. Bugün holding bünyesinde 10 bine yakın kişi çalışıyor.

Chelsea İçin 20 Milyar Lira Teklif Eden Muhsin Bayrak Kimdir? resim: 0

Muhsin Bayrak'ın Yatırımları ve Faaliyetleri

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Washington DC'deki dairesini satın almayı planlayan Bayrak, aynı zamanda Bentley hayranıdır ve Türkiye'de bulunan tek Bentley GT Cabrio W12 Marbella'nın sahibidir. Bayrak, AB Grup Holding bünyesinde kurulan yerli ve milli kripto para borsası ABStocks'ün faaliyetlerini başlatmıştır. Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde AKP adayı Binali Yıldırım'ı desteklediğini açıklamıştır.


AB Grup Holding'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak birçok sektörde faaliyet gösteren Bayrak, yakın zamanda İngiltere Premier Lig kulübü Chelsea'yi satın almak için 1 milyar pound nakit teklif etmiştir. Ayrıca, Amerika'da önemli yatırımlar yapmış ve Türkiye'nin siyasi hayatında da aktif bir rol oynamıştır.

Güncel ve gündemden haberler için bizleri takip etmeyi unutmayın. Keyifli okumalar dileriz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800