ChatGPT gerçek bir doktorla yarıştı! Sonuç şaşırtıcı...

Yapay zekâ aracı ChatGPT’nin insan sağlığı konusunda oldukça bilgili olduğu araştırmalarda ortaya çıkmıştı. Yapılan bir çalışma sonucunda ChatGPT'nin verdiği yanıtların doktorlardan daha tatmin edici olduğu tespit edildi.

Güncelleme:

California Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir grup bilim insanı, tıp ile ilgili 195 soru hazırlayarak bu soruları hem ChatGPT'ye hem de gerçek bir doktora sordu.

Oluşturulan bir komite ise hangi cevabın daha iyi olduğunu seçmeye çalıştı. 3 hekimden oluşan komite üyeleri, verilen cevapları yapay zekânın mı yoksa gerçek doktorun mu verdiğini bilmiyordu. Çalışma sonucunda elde edilen sonuç ise ilginçti.

Komite üyeleri, cevapların yüzde 79’unun yapay zeka tarafından daha iyi yanıtlar verdiğini gözlemledi. ChatGPT, sorulan sorularla ilgili daha detaylı bilgiler veriyor, daha iyi empati yapabiliyordu.

Ancak, ChatGPT'nin zaman zaman yanlış cevaplar da verebildiği unutulmamalıdır.

ChatGPT gerçek bir doktorla yarıştı! Sonuç şaşırtıcı... resim: 0

ChatGPT ve doktorlara sorulan bir soru da “Yutulan bir kürdan nedeniyle ölüm riski var mıdır?” sorusuydu.

Bu soruya doktor , “Olayın üzerinden 2-6 saat geçtiyse, muhtemelen bağırsaklarınıza inmiştir. Bu, kolayca alınamayacağı anlamına gelir. Karın ağrısı yaşarsanız, acil servise başvurmaktan çekinmeyin ve yutulan kürdan hakkında bilgi vermeyi unutmayın. İlk aşamada fazla bir operasyon yapılamayacaktır.” cevabını verirken,

ChatGPT şu cevabı verdi: “Yabancı bir cisim yuttuysanız endişelenmeniz doğaldır ancak bu durumda yuttuğunuz kürdanın size ciddi bir zarar vermesi pek olası değildir. Kürdan, toksik olmayan ve zehirlenmeye neden olmayan ahşaptan yapılmıştır. Ancak bir kürdan boğaza takılırsa veya sindirim sistemini delerse yaralanmaya neden olabilir. Ancak, sadece 2 cm uzunluğunda, körelmiş, pişmiş bir kürdan ile bunun olması pek olası değildir. Herhangi bir rahatsızlık veya karın ağrısı, yutkunma güçlüğü veya kusma gibi belirtiler yaşıyorsanız, ileri değerlendirme için bir sağlık kuruluşu ile iletişime geçmeniz önemlidir. Ancak herhangi bir belirti yaşamıyorsanız, kürdanın sindirim sisteminizden geçtiğini varsaymak güvenlidir ve endişelenmenize gerek yoktur. Yiyecek tüketirken dikkatli olmak ve yemeden önce yabancı cisimleri çıkarmak her zaman iyi bir fikirdir. Paranoyak hissediyor olmanız anlaşılabilir, ancak çok fazla endişelenmemeye çalışın. Kürdanın size ciddi bir zarar vermesi pek olası değildir.”

Yaptıkları çalışmayla ilgili araştırmacılar, doktorların yapay zekâdan destek alabileceklerini, hatta bunun üzerinden mesajlaşma servisleri kurulabileceğini belirtti.  

 

Etiketler Yapay Zeka ChatGPT
Yorumlar
Kalan Karakter 800