Charles Leclerc'in 300 bin euro değerindeki Richard Mille saatinin çalınmasının perde arkası

Formula 1 Takımı Scuderia Ferrari'nin Başarılı Pilotu Charles Leclerc'in değeri 300 bin Euro’nun üzerinde olduğu tahmin edilen özel yapım “Richard Mille RM67 - Leclerc” saati çalınmış, konu ile ilgili soruşturma başlatılmıştı. İşte olayın perde arkası...

Güncelleme:

Yazan: Erçe Aktaş

Pistlerdeki şanssızlığı pist dışında da devam ediyor

 
Son sezonlarda pistlerin başarılı ama şanssız yıldızı olan Monako doğumlu ve Scuderia Ferrari takımının önemli bir üyesi Charles Leclerc, son zamanlarda sarsıcı bir olay yaşadı. 300 bin Euro değerindeki Richard Mille marka lüks saati çalındı. Richard Mille, uzun süredir Ferrari'nin sponsorları arasında yer alıyor ve Monakolu pilotu alt kategorilerden beri destekliyor. Bu olay hem başarılı pilotu hem de taraftarlarını şaşkına çevirdi.
 

 Charles Leclerc'in 300 bin euro değerindeki Richard Mille saatinin çalınmasının perde arkası resim: 0


Hırsızlık gizemli bir şekilde gerçekleşti ve yerel otoriteler tarafından Leclerc’in şikâyeti ile soruşturma başlatıldı. Pistteki yetenekleri ve dost canlısı kişiliği ile tanınan Leclerc, olayın gerçekleştiği sırada önde gelen bir etkinliğe katılmak için yoldaydı. Çalınan özel saat, üst düzey işçiliği ve yüksek değeri ile bilinirken Leclerc'in yarış dünyasındaki başarılarının bir sembolüydü.
 


 
Formula 1 dünyasında güvenlik açığı mı var?

 
Hırsızlık olayı güvenli ortamlarda bile yüksek profilli bireylerin artan savunmasızlığını gözler önüne serdi. Leclerc'in lüks saatinin çalınması genellikle halkın gözünde bulunan ünlülerin ve sporcuların karşılaştığı zorlukların bir hatırlatıcısı niteliğinde olabileceği düşünülüyor. Yarış topluluğu ve dünya genelindeki taraftarlar Leclerc'in yanında olduklarını, olaya duydukları üzüntü ve öfkeyi dile getirdi. Bu talihsiz olay Leclerc gibi spor dünyasının yıldızlarının kişisel güvenliği ve güvenlik önlemleri hakkında tartışmaları yeniden alevlendirdi.


 

Olaya karıştığı iddiasıyla 4 kişi tutuklandı

 
Leclerc olay hakkında 21 Nisan 2022 tarihinde açıklamada bulundu. Çok fazla detaya girmeyen Ferrari’nin Monakolu pilotu, “Pek harika bir deneyim değildi. Bundan daha fazlasını söyleyemem. Şu anda polisler soruşturma yürütüyorlar ve onları bulmaya çalışıyorlar. Ancak her şey okuduklarım kadar pürüzsüz ilerlemiyor. Hırsızları bulmak kolay olmayacak." dedi. 

Charles Leclerc'in 300 bin euro değerindeki Richard Mille saatinin çalınmasının perde arkası resim: 1

Bir soruşturma kaynağı bulunan saatlerden herhangi birinin Leclerc'ten çalınan saat olup olmadığını doğrulamanın henüz mümkün olmadığını sözlerine eklemişti. Leclerc’in bu açıklamasından bir hafta sonra 4 kişi tutuklandı. Olay, Formula 1 pilotunun yanına yaklaşan motosiklet kaskı takmış iki kişinin selfie çektirmek istemesi üzerine gerçekleşmişti.
 

Monakolu pilota yeni saat hediye edildi


 
İtalya polisinin 19 Temmuz 2022 tarihindeki açıklamasına göre bulunan saatlerden herhangi birinin Leclerc'ten çalınan saat olup olmadığını doğrulamanın henüz mümkün olmadığını söyledi. Öte yandan Ferrari’nin önemli sponsoru olan ve Monakolu pilotu alt kategorilerden beri destekleyen Richard Mille tarafında Leclerc’e yeni saat hediye edildi.


 Charles Leclerc'in 300 bin euro değerindeki Richard Mille saatinin çalınmasının perde arkası resim: 2

Monakolu pilotun olaydan bu yana şanssızlığı devam ediyor
 

2022 sezonunun Nisan ayında yaşanan hırsızlık olayına kadar Leclerc için her şey iyi gidiyordu. Bahreyn, Cidde, Avustralya yarışlarında podyuma çıkma başarısı gösterdi. Olaydan sonraki ilk yarışta podyuma uzak kaldı. İtalya’da bir bölge olan Emilia- Romagna’da koşulan yarışı 6’ncı sırada bitirdi. Sezonun kalan 18 yarışının 3’ünde yarış dışı kalan Monakolu pilot kendi evindeki yarışta da podyumu kıl payı kaçırmıştı.
 

Leclerc, Temmuz ayının son haftasında yaz arasına giren 2023 sezonunun ilk yarışı Bahreyn GP’de bariyerlerle buluşarak yarış dışı kalmıştı. Ferrari pilotu kalan 12 yarışta da sadece 3 kez podyuma çıkabildi. Avustralya’da da yarış dışı kalan Leclerc 10 takımda 2’şer pilottan 21'i* arasında 5’inci sırada bulunuyor.
 
148 puan ile dördüncü olan Mercedes pilotu Sir Lewis Hamilton ile 49 puan, 314 puan ile lider olan ve podyumun daimi üyesi olan Redbull pilotu Max Verstappen ile 215 puan fark bulunuyor. Verstappen 12 yarışta 10 birincilik 2 ikincilik alarak takımı ile büyük bir dominasyona imza atıyor. Verstappen'ın ikinci bitirdiği yarışı takım arkadaşı Sergio Perez kazanmıştı.
 

formula 1


Formula 1’de puanlar nasıl dağıtılır?

 
Formula 1 şampiyonasında sadece yarışı ilk 10 sırada bitiren pilotlar puan alır. Puanlar sırayla; podyumun ilk basamağında yer alan pilot 25 puan, ikinci basamağında yer alan 18 puan, üçüncü basamağında yer alan 15 puan ardından 12, 10, 8, 6, 4, 2 ve 1 olarak dağıtılır.
 


*Alpha Tauri’nin pilot değişikliği nedeniyle sıralamada fazladan bir pilot bulunuyor.

Etiketler Teknoloji
Yorumlar
Kalan Karakter 800