CEO’lara göre 1 numaralı çalışanın 4 özelliği!

The CEO Show adlı radyo programının sunucusu olan Robert Reiss, röportaj yaptığı hikayeleri farklı 1000’den fazla CEO’nun 1 numaralı çalışanın özellikleri konusunda hemfikir olduklarını söyledi. Reiss, CNBC’ye yazdığı makalede CEO’ların 1 numaralı çalışanın dört temel özelliğini şöyle sıraladı:

1 4 KİMSENİN İSTEMEDİĞİ GÖREVLERİ ÜSTLENİRLER

Robert Reiss, bu maddeye örnek olarak Robert Sanchez’i veriyor ve şöyle yazıyor: 2013 yılında milyarlarca dolarlık bir ulaşım ve tedarik zinciri çözümleri şirketi olan Ryder System’in CEO’su oldu. Yaklaşık 30 yıldır şirkette olan Sanchez, başarısını farklı projelere atılma hevesine bağlıyor. Röportajımız sırasında bana “Her zaman yeni görevler aldım. Problem çözücü” olarak tanındım ve giderek daha fazla kariyer geliştirme fırsatları verildi” diyor.

2 4 ÖĞRENİR VE UYGULARLAR

Diğer sektörlerden içgörüler öğrenir ve uygularlar

3 4 DİNLEME BECERİLERİNİ GELİŞTİRİRLER

Reiss, “Konuştuğum CEO’ların neredeyse tamamı, bir çalışanda en çok arzu edilen özelliklerden biri olarak işbirliği becerilerini listeledi. Ancak herkes aktif olarak nasıl dinleyeceğini bilmedikçe başarılı bir işbirliği imkansızdır” diyor.

Campell Soup Company’in CEO’su olduğunda zayıflayan markayı canlandırmakla görevlendirilen Doug Conant örnek veriliyor. Conant’ın “İyi fikirler her yerden gelebilir” dediği aktarılıyor.

4 4 PROBLEM SUNMAK YERİNE ÇÖZÜMLER ÜRETİRLER

Reiss bu madde için şu örneği veriyor: “Konuştuğum her CEO şu senaryoyu yaşadı: Bir çalışan onlara bir sorunla geliyor ve nasıl çözmeleri gerektiğini soruyor. O kişi olma. Liderler çözümlere değer verir”. Reiss’e göre bir sorun olduğunu söyledikten sonra çözüm hakkında düşündüğünü belirtmek çözüm önerisi sunmak önemli.

Makalede şu yorumlar var: Yeni görevler aldığınızda, diğer sektörlerden bir şeyler öğrendiğinizde ve aktif dinleme pratiği yaptığınızda, sorunları çözmede daha iyi ve daha hızlı olacaksınız. Sonuç olarak, dönüştürücü bir çalışan olacaksınız.

Etiketler CEO çalışan
Yorumlar
Kalan Karakter 800