Çam balının şifresi çözüldü

47. Uluslararası Arıcılık Kongresi Apimondia’da Türkiye’ye özgü çam balına ilişkin laboratuvar çalışmalarının sonuçlarını açıklayan Balparmak Ar-Ge ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı, çam balındaki iki önemli bileşenin olağanüstü faydalarını anlattı.

Çam balında doğal olarak bulunan D-Pinitol ve Myo-Inositol bileşenleri üzerine yoğunlaştıklarını belirten Dr. Damarlı, bu konuda laboratuvar alt yapılarını yüksek hassasiyetteki son teknoloji cihazlarla güçlendirdiklerini ve başlattıkları proje konusunda elde edilen ilk bulguları poster olarak Apimondia’da bilim camiası ile paylaştı.   

Dr. Damarlı, bu araştırmayla çam balında doğal olarak bulunan D-Pinitol ve Myo-Inositol ile çam balından sağlanacak faydaları aydınlatacaklarını söyledi. Dr. Damarlı, bu iki fonksiyonel maddenin başlıca sağlık faydalarını şöyle sıraladı:

Perakende sektöründe gelişim için 14 trendPerakende sektöründe gelişim için 14 trendGood Innovation Araştırma Merkezi, perakendenin sürdürülebilir yolculuğunda nasıl başarılı olabileceği ile ilgili tüm detayları masaya yatıran perakende raporunu yayınladı. Raporda perakende sektörünün gelişimine dair 14 trende yer verildi. İşte mağazalara kazandıracak o trendler:

Karaciğeri koruyucu etkisi vardır.
Antidiyabetik, antiülser ve antienflamatuvar etkileri mevcuttur. 
Oksidatif stresi azalttığı gösterilmiştir.
Özellikle literatürde antidiyabetik özelliklerine atfedilen pek çok yayın bulunmaktadır. Kan şekerini düşüren aktivitesine vurgu yapılmaktadır.
Kas direncini arttıran özelliklere sahiptir.
Uyku bozukluğu, depresyon, bipolar bozukluk, obsesif kompulsif bozukluk ve panik bozukluk gibi sinir sistemi rahatsızlıklarında profilaktik özellik göstermektedir. (insomnia, depression, bipolar disorder, obsessive-compulsive disorder and panic disorder)
Polikistik Over Sendromu (PCOS) rahatsızlığına karşı aktivitesi gösterilmiştir.
Kan yağlarının azalmasında etkin rol oynamaktadır.
Kalp rahatsızlarında koruyucu aktivite göstermektedir.
Menstrual döngüyü düzenleyici FSH düzeylerini regüle etmektedir.

Giysilerin ömrünü uzatmanın yolu var mı? Giysilerin ömrünü uzatmanın yolu var mı? Kıyafetlerinizin daha uzun süre dayanması için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Bu sayede hızlı moda alışkanlıklarınızı azaltır ve yeni kıyafetlere para harcamayarak bütçenizi doğru yönetirsiniz.

 

Etiketler bal gıda
Yorumlar
Kalan Karakter 800