Çalışma bakanlığı kritik açıklamayı yaptı! Emekli ikramiyesi için çalışma başlatıldı!

4.5 milyon emekliyi ilgilendiren haberle birlikte Çalışma Bakanlığı da harekete geçti. İşte detaylar…

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 5 bin liralık emekli ikramiyesi hesaplara geçmeye başladı. Ancak yasanın ilk kısmında bu 5 binlik ikramiyeye dahil olmayan çalışan emeklilerde yeni gelen talimatla birlikte yasaya dahil edildi. 4.5 milyon emekliyi ilgilendiren haberle birlikte Çalışma Bakanlığı da harekete geçti. İşte detaylar…

Geçtiğimiz zaman diliminde SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklileri için 5 bin TL değerinde bir ikramiye hesaplara yattı. Buna bağlı olarak devam eden süreçte Cumhuriyet’in 100. Yılına özel olarak bu yararlanan emekli sayısı genişletildi. Çalışan emeklilere ilk başta verilmeyen 5 bin TL değerindeki ikramiye yeni karar ile birlikte herkese verilmeye başlandı.

Çalışma Bakanlığı beklenen açıklamayı sonunda yaptı!

Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte yakın zamanda tasarının Mecliste kabul edileceği ve bunun üzerine gereken ödemelerin yapılacağı belirtildi. Tüm sürecin tamam olduğunun ve artık mecliste onaylanacak olan yasa sonrasında paranın hesaplara geçmeye başlayacağının altı çizildi.

Bu kapsamda, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ne ihdas maddesi olarak eklenmesi için hazırlanan önerge AK Parti Grubuna gönderildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrasında, çalışan emeklilere ikramiye çalışması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlanacak.”

Etiketler İkramiye emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800