Çalışanın pişmanlık listesinin ilk sırasında ne var?

Bir yazılım firması tarafından 1000 ofis çalışanıyla yapılan ankete göre, en büyük kariyer pişmanlıkları; agresif ücret pazarlığı yapamamak ve emeklilik fonlarına az yatırım yapmak.

Güncelleme:

ANKETTE PİŞMANLIKLAR BELİRLENDİ

Yazılım firması Skynova 1.000'den fazla profesyonelin katıldığı bir anket gerçekleştirdi. Ankete göre, çalışanların pişmanlıkları arasında, ücretleri, gelecek yatırımları, finansal kararlar, öğrenme ve kendini geliştirme becerileri ve farklı kariyer yollarını keşfetmeme yer alıyor.

İLK SIRADA MAAŞ KONUSU

Anket sonuçlarına göre, 5 veya daha az yıllık deneyime sahip profesyoneller en çok daha fazla beceri geliştirmek konusunda eksiklik yaşadıklarını dile getirdiler. Çalışma süresi 6-15 yıl olan profesyoneller ise en çok maaşlarını daha agresif bir şekilde müzakere etmemekten dolayı pişmanlık duyduklarını dile getirdi. Kariyerlerinde 16 veya daha fazla yılı geride bırakan çalışanlar ise emeklilik fonlarına yeteri kadar yatırım yapmamayı pişmanlık listesinin ilk sırasına koydu.

YÜZDE 71’İNE GÖRE ALDIĞI PARA AZ

Tüm katılımcıların sonuçlarına göre, emeklilik fonlarına katkıda bulunmak (%39), daha iyi maaş (%37) ve daha fazla beceri geliştirme (%35) için pazarlık yaparak listenin başında gelirken, deneyimli profesyonellerin üçte biri, farklı bir kariyer yolu seçmiş olmayı dilediklerini söyledi.

Her 4 çalışandan 1’i de çalışma alanlarında daha fazla ağ kurmaları gerektiğini belirtti. Ankete katılanların yüzde 71'i kendilerine yeterince ödeme yapılmadığını, yüzde 40'ı zehirli bir çalışma ortamında çalıştığını, yüzde 36'sı da iş yüklerinin ağır olduğunu belirtti.

10 adımda sade bir yaşamHayat yoğun, günlük işler, trafik, sosyal yaşam, iş hayatı derken bir koşuşturmadır alıyor başını gidiyor. Bu kargaşanın içinde hayatınız ne denli sade olursa hem ruhunuz ferahlar, hem zaman yönetimi beceriniz artar. Adım adım sade yaşama geçmeye ne dersiniz?

 

Etiketler pişmanlık
Yorumlar
Kalan Karakter 800