Çalışan emekliye ikramiyenin ne zaman verileceği belli oldu! İşte merakla beklenen o tarih!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen ve çalışan emekliye de ikramiye verilmesini öngören tasarı 80 maddelik torba yasaya eklenecek.

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen ve çalışan emekliye de ikramiye verilmesini öngören tasarı 80 maddelik torba yasaya eklenecek. Buna göre ikramiyelerin kesinleşmesinin ardından ne zaman hesaplara yansıyacağı da belli oldu. İşte detaylar…

Meclis, emekli insanlara verilen 5 bin TL ikramiyenin daha önceden çalışanları kapsamaması gerektiğine yönelik bir madde çıkarmıştı. Ancak durum 4.5 milyon emekliye dayanınca işler biraz değişti. Durumu gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konu hakkında açıklamalar yaptı. 23 milyar 400 milyon TL değerinde ayrılan ödenek ile birlikte çalışan emekliye de ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

Çalışan emekliye ikramiye ne zaman verilecek?

Çalışan emeklilere ikramiyenin ne zaman verileceği de belli oldu. Buna göre emekli vatandaşlara ikramiye 15 Aralık tarihinde verilecek. 4 milyon 680 bin çalışan emeklinin faydalanacağı bu ikramiye ile birlikte Maliye Bakanlığı emekliler için ciddi bir ödenek ayırmış oldu. Böylece 23 milyar 400 milyon TL değerinde bir ikramiyenin emekliler için ayrıldığı belirtiliyor.

Bununla birlikte torba teklifle, vergi borçlarına karşılık gayrimenkul alınmasına ilişkin düzenlemenin süresi 31 Aralık 2028'e uzatılacak. Teklif, genel afet bölgesi ilan edilen yerlerde 31 Aralık 2025'e kadar fahiş fiyat tespit edilmesi halinde ceza tutarının 10 kat uygulanmasını öngörüyor.

Etiketler emekli İkramiye
Yorumlar
Kalan Karakter 800