Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesinde yeni gelişme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü yaptığı açıklama sonrasında, gözler şimdi çalışan emeklilere yönelik 5000 TL ikramiye ödemelerinin ne zaman başlayacağında. Peki, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak ve bu avantajdan kimler yararlanabilecek?

Emeklilere 5000 TL ikramiye konusundaki gelişmeler, şu anda birçok emeklinin öncelikli gündem maddesi haline geldi. Cumhuriyet'in 100. Yılı özelinde, başlangıçta çalışmayan emeklilere 5000 TL ikramiye verildi, ancak çalışan emekliler bu ikramiyeden yararlanamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni direktifi sonrasında, çalışan emeklilere de ikramiye verilmesi kararı alındı. Peki, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman verilecek ve kimler bu avantajdan yararlanabilecek?

Emekli olan ancak fiilen çalışmaya devam etmeyenler için 5 bin TL ikramiye ödemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, tek seferlik ödeme kapsamından çıkarılan emeklilerin de bu avantajdan faydalanabilmesi için bir çalışma başlatıldı.

Bu bağlamda, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek olan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne ihdas maddesi eklenmesi için hazırlanan önerge AK Parti Grubu'na iletildi. Yeni torba teklif, ekonomiye yönelik önemli düzenlemeler içermekte olup, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. 

Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman ödenecek? 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilgili bakanlıklara çalışma talimatı vererek çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye verilmesi konusunda açıklamada bulundu. Güler, çalışan emeklilere ikramiye için "Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından, çalışan emeklilere yönelik ikramiye çalışması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlanacak. Yapılan çalışmanın Meclis'te onaylanmasıyla birlikte, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemeleri gerçekleştirilecek. 
 
 
 

Etiketler İkramiye emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800