Çalışan emeklilerin gözü SGK'da: 5 bin TL ödeme ne zaman yatırılacak?

Çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesini öngören düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda onaylandı ve şimdi gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ekonomiye dair kanun teklifi içerisindeki 55. madde, çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesini öngören düzenlemeyi onayladı.

Bu değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemeleri için özel bir takvimin açıklanmasını sağlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı bir açıklamada, "İlk düzenlemeden faydalanamayan, özellikle çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklilerimiz de dahil olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz, 5 bin lira ödeme fırsatından yararlanacak." şeklinde ifade etmişti.

Çalışan emeklilerin gözü SGK'da: 5 bin TL ödeme ne zaman yatırılacak?  resim: 0

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ne zaman yatırılacak? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, ikramiyelerin emeklilere iki gün içinde yatırılması için gerekli çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Etiketler İkramiye emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800