Çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesi bu hafta Meclis'te görüşülecek

Bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak olan torba yasa teklifi, çeşitli ekonomik düzenlemeleri içeriyor. Çalışan emeklilere 5 bin lira ödemesi de bu hafta Meclis'te görüşülecek.

Güncelleme:

Bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak olan torba yasa teklifi, çeşitli ekonomik düzenlemeleri içeriyor.  86 maddeden oluşan teklifin görüşmelerine salı günü başlanacak. Teklifin içeriğinde, çalışan emeklilere bir defaya mahsus olarak 5 bin TL ödenmesi ve özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde faaliyet gösteren inşaat ve yapı malzemesi satışı yapan işletmelere daha yüksek cezalar getirilmesi bulunuyor.

Vergi düzenlemeleri de var

Ayrıca, teklif kapsamında ileri tarihli çeklerde vade öncesi ibraz yasağının uzatılması, şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranının yüzde 83'ten yüzde 93'e çıkarılması ve kurumlar vergisinin istisna süresinin 30 Haziran 2024'e kadar uzatılması gibi düzenlemeler de yer alıyor. Bu öneriler, ekonomik açıdan çeşitli sektörleri etkileyecek ve mevcut düzenlemelerde değişikliklere neden olabilecek önemli düzenlemeleri içeriyor.

Etiketler İkramiye emekli
Yorumlar
Kalan Karakter 800