Bugün gözler Merkez Bankası faiz kararında! İşte merakla beklenen faiz kararı öncesi tahminler

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bugün saat 14:00’da faiz kararını açıklayacak. Piyasaların merakla beklediği faiz kararı öncesinde uzmanların tahminleri de netleşti.

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bugün saat 14:00’da faiz kararını açıklayacak. Piyasaların merakla beklediği faiz kararı öncesinde uzmanların tahminleri de netleşti. Merkez Bankası başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanacak olan Merkez Bankası yarın kararını açıklayacak.

Eylül ayında toplanan Merkez Bankası o ay için 500 baz puan artırma kararı almıştı. %25 olan faizlerde bu kararın ardından %30 olarak tescillenmişti. Bununla birlikte bu toplantıda da yine bir faiz artırımının gelmesi muhtemel. Peki, Merkez Bankası faizi artıracak mı? Artırırsa yüzde kaç artıracak? İşte son dakika bilgileri…

Merkez bankası faiz artıracak mı?

Ekonomistlerin tahminlerine göre merkez bankası faizleri artırma konusunda karar alacak. Üstelik kararın 250 – 500 baz puan arasında olması bekleniyor. O zaman diliminde yeni faiz oranları da %30’dan %32.5 veya %35 civarına doğru çıkmış olacak.

Son günlerde artan dolar kurunun da olası bir faiz kararını fiyatladığı biliniyor. Ekonomistlerin dikkat ettiği en önemli özellik ise Merkez Bankası tarafından alınacak olan karar ile birlikte doların hangi yönde hareket edeceği olacak.

Bugün gözler Merkez Bankası faiz kararında! İşte merakla beklenen faiz kararı öncesi tahminler resim: 0

Faizlerin artırılması özellikle seçimden sonra sıklıkla gündeme geldi. Ekonominin başına geçen Mehmet Şimşek ile birlikte Merkez Bankası başkanı olan Hafize Gaye Erkan faiz artışına yöneldi. Enflasyonu geriye çekmek amacıyla yapılan bu hamleler ile birlikte faiz artışları da bir bir gelmeye başladı.

Etiketler Merkez Bankası Faiz
Yorumlar
Kalan Karakter 800