Bu yiyeceklerden uzak durun! İşte sağlığınıza zararlı, mutlaka kaçınmanız gereken 10 besin!

Bilimsel araştırmalar sayesinde her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Bunlardan bir tanesi de şimdiye kadar sağlıklı olarak bildiğimiz yiyecekler. Oysaki bazı yiyecekler sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Peki, bunlar hangileri?

Güncelleme:

ABD’de yapılan araştırmalar geçtiğimiz hafta New York Post Gazetesi’nde yayınlandı. Bu zamana kadar baz alınan araştırmalar ile birlikte nihai sonuç listesi de gazetede yer aldı. İşte sağlık için uzak durmanız gereken 10 besin

·        Pastırma

·        Hindi füme

·        Kızarmış yiyecekler

·        Patates kızartması

·        İşlenmiş şeker

·        İşlenmiş yağlar

·        Hidrojene yağlar

·        Rafine karbonhidratlar

·        Sosis

·        İşlenmiş et

Bu yiyeceklerden uzak durun! İşte sağlığınıza zararlı, mutlaka kaçınmanız gereken 10 besin! resim: 0

Bu besinleri tüketme konusunda dikkat etmeniz gerekir. Özellikle işlenmiş, konserve olan ürünlerdeki tehlikelerin boyutu hiçbir besinde bulunmuyor. Bu nedenle işlenmiş, hazır ve konserve ürünlerden mümkün olabildiğinde uzak durmanız gerekir.

Bu gıdalardan kaçınmanız sağlığınız için çok önemli

Sosisli sandviçler, şarküteri etleri, paketlenmiş sucuk vb. pek çok gıdadan kaçınmanız gerekir. Her ne kadar lezzeti yerinde olsa dahi içerisinde bulunan bakteriler vücuda ciddi zararlar verebilir. DSÖ tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda özellikle işlenmiş gıdalardan kaçınılması gerektiği her zaman için üzerinde durulmuş olan konuların başında gelmektedir.

Gıdaların her zaman için insanları doyuran tarafı olduğu gibi besin değeri olarak hiçbir şey vermeyen gıdalarda bulunmaktadır. İşte yukarıdaki gıdaların bir kısmı besin değeri olmayan sadece doygunluk veren yiyecekler olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bu tür gıdalardan uzak durmak özellikle belirli bir yaştan sonra son derece önemli bir mesele olarak ele alınabilmektedir.

Etiketler Yemek Sağlık besin
Yorumlar
Kalan Karakter 800