Bu yılın en pahalı otobüs bileti hangi rota oldu?

Online seyahat verilerine göre bu yıl otobüs yolculuklarındaki en pahalı bilet “İstanbul - Dortmund” rotasında satıldı. İstanbul Almanya otobüs turları hala devam ediyor ve otobüsle yaklaşık iki günde Almanya'nın çeşitli bölgelerine gidilebiliyor. İşte yolculuğun fiyatı.

1 4 EN ÇOK ARANAN ROTALAR HANGİLERİ?

Onilne seyahat, biletleme platformu Obilet.com, 2022 yılındaki seyahat tercihlerine ilişkin verileri açıkladı. Rapora göre  2022’de en çok aranan rotalar, yılın en ucuz ve en pahalı biletlerine ışık tutuyor. Rapora göre bu yılın en çok aranan rotaları önceki yıllarda olduğu gibi otobüs yolculukları için “İstanbul - Ankara” olurken, yurt içi uçak yolculukları için “İstanbul - İzmir”, yurt dışı uçak yolculukları için ise “İstanbul - Bakü” şeklinde gerçekleşti.

2 4 VAN- TRABZON ROTASI

Geçen yıllara kıyasla araması artan ve dolayısıyla yolcular açısından daha popüler hale gelen rotalarda ise farklı gelişmeler yaşandı. Otobüs yolculukları için internet üzerinden aranma adedi en çok artan rota “Bingöl - Diyarbakır” oldu. Uçak yolculuklarında ise aramalar bazında en yüksek artışlar yurt içi uçuşlarda “Van - Trabzon”, yurt dışı uçuşlarda ise “İstanbul - Jakarta” rotalarında gözlemlendi.

3 4 EN PAHALI BİLET İSTANBUL- BİRMİNGHAM UÇUŞU

Bu yıl otobüs yolculuklarındaki en pahalı bilet 3 bin 240 TL ile “İstanbul - Dortmund” rotasında satıldı. Obilet üzerinden satışı gerçekleştirilen biletler arasında yurt içi uçuşlarda satılan en pahalı tek yön/aktarmasız bilet 3 bin 652 TL ile   “İstanbul - Antalya” uçuşuna, yurt dışı rotalarda satılan en pahalı tek yön / aktarmasız bilet ise 33 bin 501 TL ile "İstanbul - Birmingham" uçuşuna ait oldu.

4 4 KİMLER UCUZ UÇABİLECEK?

2022 yılında satışı gerçekleşen en ucuz şehirlerarası otobüs bileti 12 TL ile “Eskişehir - Kütahya” seferine ait. Diğer taraftan, 2022 yılında uçak biletlerindeki fiyat artışları bazı rotalarda yüzde 200’lere ulaşmasına rağmen yurt içinde “Diyarbakır - Trabzon” uçuşuna 105 TL’den, yurt dışında ise “İstanbul - Tahran” uçuşuna 341 TL’den bilet satın alan yolcular “2022’nin en ucuz uçak biletleri”ne sahip olma şansını yakaladı.

Öte yandan Almanya otobüs yolculukları da halen sürüyor. Anadolu yakası Dudullu terminalinden Berlin'e otobüsle gitmek 2 bin 480 TL.

Yorumlar
Kalan Karakter 800