Bu stat konteynırdan

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nda kullanılacak 8 stadyum birbirinden farklı özellikleriyle futbolseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Katar'da düzenlenecek FIFA 2022 Dünya Kupası'na sayılı günler kala turnuvaya ev sahipliği yapacak birbirinden ilginç stadyumları sizler için derledik. Özellikle Stadyum 974'ün hikayesi ve Dünya Kupası tarihinde imza atacağı ilk sizi şaşırtacak.

Stadyum 974 oldukça ilginç bir şekilde kullanımdan sonra tamamen sökülebilir bir özelliğe sahip. Stat, Dünya Kupaları tarihindeki ilk tamamen portatif stadyumu olma özelliğini taşıyor. Stadyum, Katar'ın denizcilik tarihini yansıtan nakliye konteynırları ve modüler çelik çerçeveler kullanılarak inşa edildi. Stadyumun 2022’deki futbol turnuvasından sonra sökülüp yeni bir yere yeniden monte edilmesi veya bir dizi daha küçük mekan olarak yeniden kullanılması amaçlanmış. Stadyum 974, adını yapımında kullanılan nakliye konteynırlarının sayısından almış. 974 numarası aynı zamanda ülkenin uluslararası telefon kodu. Nakliye konteynerlerinin birçoğu inşaat malzemelerini mekana taşımak için de kullanılmış.

Bu stat konteynırdan resim: 0

Dünya Kupası'nda federasyonlara servet dağıtılacakDünya Kupası'nda federasyonlara servet dağıtılacakKatar'daki 2022 Dünya Kupası'nda FIFA'nın elde edeceği gelir belli olurken, ülke federasyonlarına dağıtılacak para ise dudak uçuklattı.

 

3'üncü defa Asya'da3'üncü defa Asya'da22'inci Dünya Kupası'nda geri sayım sürüyor. Dev kupa üçüncü kez bir Asya ülkesinde düzenleniyor.

 

Etiketler Katar
Yorumlar
Kalan Karakter 800