Bu sene en çok hangi araçlar kiralandı?

Enuygun.com'un araç kiralama verilerine göre, 2023 yılında kiralanmış araçların içinde benzinli modellerin payı yüzde 63, dizel araçların payı yüzde 27, ve hibrit motorlu araçların kiralanma oranı ise yüzde 9 olarak belirlendi.

Güncelleme:

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, bu veriler, uygun fiyatları ve yüksek verim ile uzun yol performansı kombinasyonu nedeniyle, 2023'te kiralama işlemlerinde özellikle benzinli araçların tercih edildiğini ortaya koydu. 

Tüketiciler, sadece araç satın alırken değil, aynı zamanda araç kiralama süreçlerinde de depo maliyetini göz önünde bulundurarak tercihlerini belirledi. Dizel, elektrikli ve hibrit seçeneklere rağmen, uzun yol performansı nedeniyle benzinli araçlar halen kiralama işlemlerinde en çok tercih edilenler arasında yer aldı. 

Kiralama ücreti yüzde 10 daha uygun

Benzinli araçların bu kadar tercih edilmesinde, kiralama ücretlerinin ortalama yüzde 10 daha ekonomik olmasının da etkili olduğu vurgulandı.

Enuygun Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam'ın açıklamasında, özellikle kısa dönemli kiralamalarda tercih edilen benzinli araçların yüksek performanslarına dikkat çekildi. 

Etiketler araç Kira
Yorumlar
Kalan Karakter 800