Brent petrol fiyatlarındaki düşüş devam ediyor! Fiyatlar nereye kadar düşecek!

Petrol fiyatlarında uzun zamandır görülen düşüş devam ediyor. ABD’de ihracat artışının yaşandığı bu dönemde fiyatların düşüş eğiliminin göstermesi sonrasında farklı varyasyonlarda devreye girmeye başladı.

Güncelleme:

Petrol fiyatlarında uzun zamandır görülen düşüş devam ediyor. ABD’de ihracat artışının yaşandığı bu dönemde fiyatların düşüş eğiliminin göstermesi sonrasında farklı varyasyonlarda devreye girmeye başladı. Özellikle OPEC+ tarafından planlanan üretim hedeflerinin karşılanıp karşılanamayacağı endişeleri ile birlikte petrol fiyatları sonunda normal seyrine dönmeye başladı. Tam 4 günlük düşüş bugün itibariyle yerini yatay seyre bırakmayı başardı.

Brent petrol düşüş devam ederken varil başına petrol 77 $ seviyesinin altına düşmeyi başardı. ABD ham petrolünün 72 $ seviyesinden işlem görmesi sonrasında ise fiyatlar yeniden yatay seviyeye doğru dönmeye başladı. Buna göre özellikle piyasadaki gönüllü olarak yapılan kesintilere insanların ne kadar uyup uymayacağını da göstermeye çalışıyor. Fiyatların yükselmesi için bir yandan üretimi azaltan firmalar bir diğer yandan da üretimin devam etmesini istiyor.

Ham petrol fiyatları düşmeye devam edecek mi?

Petrol fiyatlarında yaşanan yoğun baskıdan sonra elektrikli otomobillerin artması ile birlikte talepte düşüşler devam ediyor. Ancak petrol hala en önemli enerji kaynaklarından bir tanesi. Bunun sona erdirilmesi için gerçekleşen çalışmalar aynı zamanda petrol fiyatlarının da düşmesine neden oluyor. Özellikle petrolün değerinin giderek azalmasına firmalar üretimlerde kesinti yaparak talebi artırmaya çalışarak çözüm bulmaya çalışıyor. Bunun için ise gönüllü olarak kesintiler yapılıyor.

Etiketler petrol brent petrol
Yorumlar
Kalan Karakter 800