BOTAŞ 2024 yılında doğal gaz fiyatlarında değişiklik yapılmayacağını açıkladı

Enerji sektörünün önemli aktörlerinden Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında değişiklik yapmama kararı aldığını duyurdu.

Güncelleme:

BOTAŞ'ın yaptığı açıklamada, doğal gaz fiyatlarının belirlenmesinde piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsurlarının göz önünde bulundurulduğu vurgulandı. Bu çerçevede, tüketicilere mümkün olan en makul seviyede doğal gaz fiyatlarının sunulmaya devam edeceği belirtildi.

BOTAŞ 2024 yılında doğal gaz fiyatlarında değişiklik yapılmayacağını açıkladı resim: 0

BOTAŞ'ın açıklamasında"Kuruluşumuz tarafından 01 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. ifadesi yer aldı. Bu kararın, enerji maliyetlerindeki istikrarın sürdürülmesi ve ekonomik stabilitenin korunması adına atılmış önemli bir adım olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye doğal gaz fiyatlarını düşük tutarak rekabetçiliğini artırmaya devam ediyor

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ 2024 yılında doğal gaz toptan satış fiyatlarında bir kez daha değişiklik yapmama kararı alarak Türkiye'nin enerji sektöründeki rekabetçiliğini güçlendirmeye devam ediyor.

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz fiyatlarında sabitlik kararı alan BOTAŞ, piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsurlarını dikkate alarak tüketicilere ekonomik avantaj sunmaya devam ediyor.

Etiketler BOTAŞ Doğalgaz
Yorumlar
Kalan Karakter 800