Borsadan kaçan mevduata giriyor

Borsa İstanbul'da 8 gün üst üste yaşanan düşüşe paralel, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında ciddi bir artış yaşandı. Borsa'da Ocak ayının son haftasında hisse satış oranları artarken, aynı dönemde KKM hesaplarına da son 4 ayın en yüksek nakit girişi gerçekleşti.

Borsa İstanbul'daki düşüş sürüyor. Geçen yıl yüzde 196 artan BIST 100 endeksi, yeni yılla birlikte değer kaybetmeye başladı. BIST 100 endeksi son 1 ayda yüzde 15.75 değer kaybetti. Borsada bugün itibariyle 8 gün üst üste kayıp yaşandı. Tüm hisselerdeki genel düşüş oranı yüzde 13.8 olarak gerçekleşirken, en büyük kaybı da yüzde 82 değer kaybıyla Manas Enerji ile yüzde 58 değer kaybıyla Bera Holding yaşadı.

Borsa'da satış sezonu ise Ocak ayının son günlerinde yaşandı. Yılı 5.509 puanda tamamlayan Borsa İstanbul düşüşten sonra gelen alımlarla 20 Ocak'ta 5.490 puana kadar yükselirken bu tarihten itibaren de borsada yoğun satışlar başladı. Aynı dönemde BDDK verilerine göre Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki toplam mevduat da, 27 Ocak haftasında yüzde 1,53 artış kaydetti. Yaşanan son artışlarla birlikte KKKM hesaplarına son 4 ayın en yüksek nakit girişi gerçekleşti. Kur Korumalı Mevduat’a (KKM) girişler 21,2 milyar lira oldu. Toplam KKM büyüklüğü ise 1,41 trilyon lira oldu.

TCMB tarafından alınan karar kapsamında, TCMB'nin karşı taraf olduğu kur korumalı mevduat (KKM) işlemlerindeki üst faiz sınırı kaldırılmıştı.

Dijital aboneliklerin ücretleri ne kadar oldu? Dijital aboneliklerin ücretleri ne kadar oldu? Dijital aboneliklerin ücretleri en son ne kadar oldu? Türkiye'deki dijital platformların sayısı her geçen gün artıyor. Peki YouTube'dan Netflix'e, Apple Music’den Spotify'a tüm platformların abone fiyatları en son ne kadar oldu?

 

Etiketler mevduat Borsa
Yorumlar
Kalan Karakter 800