BofA ve Morgan Stanley'den Türkiye için dikkat çeken analizler geldi

22 Şubat'taki Merkez Bankası toplantısının ardından faiz kararının sabit tutulmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. ABD'nin önde gelen iki büyük bankası, Merkez'in kararını öngörmeye çalıştı.

Güncelleme:

Bank of America Securities ve Morgan Stanley analistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ikinci çeyrekte faiz artırımı yapabileceğine ilişkin bir olasılığı değerlendiriyorlar.

Türkiye Merkez Bankası'nın ikinci çeyrek faiz artırımı gözlemleniyor!

BofA ekonomisti Zümrüt İmamoğlu, yayımladığı raporda, "Ücret artışlarının talebi beklenenden daha fazla etkilemesi durumunda, ikinci çeyrekte ek faiz artışlarının mümkün olabileceğini belirtiyoruz. Mevcut senaryo bizim öncelikli senaryomuz değil." şeklinde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, bu yıl için facut iz indirimini öngörmüyor.

Morgan Stanley analistleri de benzer bir değerlendirme yaparak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ekonomik koşullara bağlı olarak ikinci çeyrekte faiz artırımı yapabileceğine dair bir senaryoyu göz ardı etmediklerini belirttiler. Kesin bir tahminde bulunmaktan kaçındılar ve durumu yakından izlediklerini vurguladılar.

Politika faizi sabit, ek faiz artırımı artıyor

Morgan Stanley ekonomisti Hande Küçük, "Politika faizinin yılın son çeyreğine kadar %45 seviyesinde sabit kalacağı tahminimizi koruyoruz.  İkinci çeyrekte ek faiz artırımı risklerinin arttığını görüyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu. Raporda, "Enflasyon risklerine daha fazla vurgu yapılması, geçen aya göre ek faiz artırımının daha olası olduğunu düşündürüyor" ifadesine yer verildi. Küçük, Merkez Bankası'nın ek faiz artırımı yapma kararı almadan önce Şubat ve Mart aylarına ait enflasyon verilerini bekleyeceğini öngörüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800