BofA: 'Türk bankaları yeniden radarda'

Bank of America Analisti David Taranto, Türk bankalarıyla ilgili yaptığı analizde, son dönemde yatırımcı ilgisinin arttığına vurgu yaptı.

Raporda, "Son etkileşimlerin yoğunluğu, 2013 öncesindeki dönemi anımsatarak, tek haneli faizlerin ve kredi notunda artış beklentisinin olduğu bir döneme benzediğini" belirtti. Bu kez ilginin sebepleri arasında düşük seviyede pozisyonlanma, enflasyon, faizlerde normalleşme görünümü ve bankaların reel getirileri bulunmaktadır.

Raporda öne çıkan bir diğer nokta ise, uzun vadeli yatırım yapan fonların Borsa'ya girişlerde dominant olduğu, bu kez önceki yılların aksine ortak görüşün, Türkiye'nin normalleşme temasına en iyi adapte olacak bankaların olduğu yönünde olduğu ifade edildi. Enflasyon beklentileri, kur görünümü ve ortodoks politikaların sürdürülebilirliğiyle ilgili soruların hemen hemen her toplantıda gündeme geldiği belirtildi.

Raporda regülasyonların, borsayı hedge fonların oyun alanı olmaktan çıkardığına dikkat çekilerek, "Açığa satış yasağı ve yüksek offshore TL fonlama maliyetleri hedge fonlarını işlem yapmaktan alıkoyuyor" denildi. Yükseliş beklentileri ve temel endişelere dair olarak ise "Boğa görüşündeki yatırımcılar, kredi notunun 2000'lerin başındaki gibi artışa geçtiğini düşünüyor. Ancak, değerlemeler, düşüş beklentisindeki yatırımcı için hala bir sorun olarak kalmaya devam ediyor" değerlendirmesi yapıldı.

Bankalar bir sonraki çeyreklik döneme odaklanıyor

Analiste göre, bankalar uzun bir süredir bir sonraki çeyreklik döneme odaklanıyor. Şu anki döngüde temel değişimin, soruların orta vadeli görünüme kaymasında olduğu belirtilerek, "Faizlerin zirve yapmasının ardından, bankaların temel hikayesinin ilk çeyrek sonrasında hızlanmasını bekliyoruz" ifadesine yer verildi.

Raporda CDS ve tahvil piyasalarında hızlı bir toparlanma gözlendiği ve hisse senetlerinin de bu toparlanmaya katılacağı vurgulanarak, Akbank, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi hisseleri için 'Al' tavsiyesi verildi.
 
 
 
 

Etiketler banka
Yorumlar
Kalan Karakter 800