Biden ailesi geçen yıl yaklaşık 620 bin dolar kazandı: Ne kadar vergi ödediler?

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden'ın 2023 mali yılındaki yıllık brüt geliri 619 bin 976 dolar olarak kaydedildi. Peki ne kadar vergi ödediler?

Güncelleme:

ABD'de vergi beyanı yapma son günü olan ve "Vergi Günü" olarak bilinen 15 Nisan'da, Biden ailesinin vergi beyannamesi kamuoyuna sunuldu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden ve eşi tarafından birlikte beyan edilen brüt gelirleri 619 bin 976 dolar olarak belirtildi.

Açıklamada, Biden ailesinin 2023 mali yılında federal gelir vergisi olarak 146 bin 629 dolar ödediği ifade edildi. Ek olarak, Biden ve eşinin Delaware eyaletine 30 bin 908 dolar ve Virginia eyaletine 3 bin 549 dolar gelir vergisi ödediği açıklandı. Ayrıca, Biden ailesinin 17 farklı hayır kurumuna toplamda 20 bin 477 dolar bağış yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "Başkan Biden, Amerikan halkına karşı şeffaf olma konusundaki kararlılığını bir kez daha göstererek, görevdeyken en fazla vergi beyannamesini yayımlayan başkan oldu." ifadeleri kullanıldı.

Biden'ın selefi Eski ABD Başkanı Donald Trump, dört yıllık görev süresi boyunca vergi beyannamelerini açıklamayı reddetmişti.

ABD vergi günü nedir? 

ABD'de bireysel gelir vergisi beyannamelerinin federal hükümete sunulduğu son gün, Vergi Günü olarak biliniyor. Tipik olarak 15 Nisan'a denk gelen bu tarih, hafta sonuna veya tatil günlerine rastladığında bir sonraki iş gününe uzatılıyor. Bu yıl, vergi beyanında bulunma süreci 29 Ocak'ta başladı ve yerel saatle gece yarısı 15 Nisan'da sona erecek.

ABD Gelir İdaresi (IRS) tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Nisan itibarıyla 100 milyondan fazla bireysel vergi beyannamesi işleme konulmuş durumda. Açıklamada, nisan ayının en yoğun dönemi olan bu süreçte, henüz nisan ayının bitmediği şu anda on milyonlarca kişiden daha vergi beyanında bulunması bekleniyor.

Ayrıca, vergi beyannamesi verme sürecinin başladığı ocak ayından bu yana IRS'in 200 milyar dolardan fazla vergi iadesi yaptığı belirtildi. Tahminlere göre, yaklaşık 19 milyon vergi mükellefi uzatma başvurusunda bulunarak beyanlarını 15 Ekim'e kadar uzatabilir.

Etiketler biden
Yorumlar
Kalan Karakter 800