Beyoncé ve Swift’in konserleriyle "Barbenheimer" Amerikan ekonomisine 8.5 milyar dolar katkı sağladı

ABD ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde gösterdiği büyümenin ardında, Beyoncé'nin Rönesans Turu, Swift'in Eras Turu ve yazın hit filmleri Barbie ve Oppenheimer’ın önemli bir yeri olduğu belirlendi. Bunun, üçüncü çeyrekte ABD üretimine 8,5 milyar dolar katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Güncelleme:

ABD ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde gösterdiği büyümenin ardında, Beyoncé'nin Rönesans Turu, Swift'in Eras Turu ve yazın hit filmleri Barbie ve Oppenheimer’ın önemli bir yeri olduğu belirlendi.

Morgan Stanley tarafından yayımlanan rapora göre, Beyonce ve Swift’in konserleriyle “Barbenheimer’dan kaynaklanan harcamaların, yıl genelinde ekonomiye toplamda yaklaşık 8,5 milyar dolar katkı sağlaması bekleniyor.

Raporda, üçüncü çeyrekte Beyoncé ve Swift'in turlarının ekonomiye sağladığı katkının, bu 8,5 milyar dolarlık toplamın üçte ikisini oluşturduğu belirtildi. Ayrıca, bu yazın konser turları ve "Barbenheimer" filmi, üçüncü çeyrekte ABD'nin yıllık tüketici harcamalarını %1,9 artırdı. Bu etkinlikler, kişisel tüketim ve harcamaların büyümesine %0,7 ve GSYH'ye %0,6 katkıda bulundu.

Harcama detayları ve beklentiler

"Barbenheimer" filmi, bilet satışlarından 2,3 milyar dolar, uluslararası bilet satışlarından ise ek olarak 1 milyar dolar gelir elde etti. Bu film, ekonomiye önemli bir katkı sağlamasının yanı sıra, izleyicileri sinema salonlarına çekmeyi başardı. Öte yandan, konserlere katılan hayranların harcamaları da ekonomik aktiviteye ciddi katkıda bulundu. Beyoncé'nin Rönesans Turu'na katılan hayranlar ortalama olarak bilet, uçak, otel ve yemek için 1.800 dolar harcadılar. Swift'in Eras Turu'nu izleyenler ise ortalama 1.500 dolar harcadılar. Rapor, her iki turun toplamda üçüncü çeyrekte ekonomiye yaklaşık 5,4 milyar dolarlık bir harcama getireceğini öngörüyor.

Görsel: CNBC

Etiketler Beyonce Taylor Swift
Yorumlar
Kalan Karakter 800