Beyonce konseri İsveç’te enflasyonu artırdı

Amerikalı pop yıldızı Beyonce'un İsveç'te düzenleyeceği konser tarihinde konaklama ve restoranlara büyük talep artışı oldu. Bu durum da ülkenin ekonomisini etkiledi. Beyonce konseri enflasyonu ne kadar artırdı?

Güncelleme:

Amerikalı pop yıldızı Beyonce, merakla beklenen dünya turnesine geçen ay Stockholm’den başladı.  BBC Türkçe’nin haberine göre Beyonce’un konserinin düzenleneceği tarihte konaklama ve restoranlara talepte büyük artış oldu. Bu artış ülkenin ekonomik verilerine de yansıdı.

İsveç mayısta beklenenin üzerinde, yüzde 9,7 enflasyon açıkladı. Bu sürpriz artışın nedeni olarak, otellere ve restoranlara olan yoğun talep gösterildi.

Beyonce olan ilgili etkiledi

Danske Bank’tan ekonomist Michael Grahn, Beyonce olan büyük ilginin bu artışa katkı yaptığını değerlendirdi.

Grahn bir yıldızın böyle bir etki yapmasının çok nadir görüldüğünü, benzer etkiyi büyük futbol turnuvalarının da yapabileceğini kaydetti.

2 milyar sterlinlik hasılat

Amerikalı yıldız, 2022 yılında yeni bir albüm yayınladı. Yedi yıldır ilk kez solo dünya turnesine çıkan Beyonce’un konserleri yarattığı ekonomiyle de ele alınıyor. Bir tahmine göre, Eylül ayında sonlanacak turne, 2 milyar sterlinlik hasılat yaratabilir.

İnternet üzerinden oda ve ev kiralama hizmeti veren Airbnb’in açıklamasına göre, konser yapılacak şehirlerde konaklamaya büyük talep var.

Birçok şehirde konser biletleri kısa sürede tükendi. Beyonce’un Galler’deki konseri için 60 bin hayranı İsveç'e akın etti.

Yorumlar
Kalan Karakter 800