Beş ay önce liseli oldu! 'Turşu' okulu öğrenciler de onu çok sevdi!

Tokat'ta beş aydır Almus Çok Programlı Anadolu Lisesinde barınan kedi ile okulda dünyaya getirdiği beş yavrusunun bakımını öğretmen ve öğrenciler yapıyor.

Tokat’ın Almus Çok Programlı Anadolu Lisesine beş ay önce gelen kediye, öğretmen ve öğrenciler sahip çıktı. "Turşu" adı verilen kediye okul içinde kartondan yuva yapan öğretmen ve öğrenciler, hayvanın bakımını da üstlendi.

5 YAVRU DÜNYAYA GETİRDİ

Okulun içinde serbestçe dolaşan, öğrencilerle derslere giren, sıraların bazen üzerinde bazen altında gezen Turşu, bir hafta kadar önce okulda beş yavru dünyaya getirdi. Turşu, yuvasında yavrularını emzirdikten sonra sınıfları gezmeye devam ediyor.

Beş ay önce liseli oldu! 'Turşu' okulu öğrenciler de onu çok sevdi!  resim: 0

ORTAMI SEVDİ OKULDA KALDI

Lisenin fizik öğretmeni Serkan Kaya, Turşu'nun okulu çok sevdiğini söyledi. Okul bahçesinde daha önce yaralı sahipsiz bir köpeğe de birkaç ay baktıklarını belirten Kaya, "Şimdi kedi Turşu'muz var. Kendi başına geldi. Kedimiz sıcak ortamı sevdi ve burada kaldı" dedi.

Beş ay önce liseli oldu! 'Turşu' okulu öğrenciler de onu çok sevdi!  resim: 1

'KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEZ'

Öğrenci ve öğretmenlerin kediyle özenle ilgilendiğini anlatan Kaya, şunları kaydetti: "İlk zamanlarda çocuklar okula gelirken Turşu da onların arasında okula geliyordu. Alışma süresi böyle oldu. Kedimizin burada beslenmesinden kalacak yerine kadar her şeyi sağlanıyor. Beş küçük yavrusu var. Sınıfın kapısına gelir, sesini duyunca kapıyı açarsanız gelir, kimseyi rahatsız etmez, sınıfta kendine yer bulur. Bazen öğretmen masasına çıkar, kendi halinde." 

Ekber Türkoğlu / AA

Molalarınızda kedi videosu izleyin çünkü...Kedi videolarının paylaşım rekoru kırması bir tesadüf değil. Araştırmalar bunun altındaki sebebi gün yüzüne çıkardı.

 

Etiketler kedi Haber tokat
Yorumlar
Kalan Karakter 800