Bayramda müzeler açık mı? 2023 Kurban Bayramı

Bayramda gezmeyi planlayan vatandaşlar tarafından müzeler ve saraylar ne zaman açık merak ediliyor. Peki, Bayramda hangi müzeler açık? 2023 Kurban Bayramı süresince müzeler ve saraylar ziyarete ücretsiz mi olacak? Detaylar haberimizde.

Güncelleme:

Türkiye'nin her ilinde heyecanla beklenen bayram coşkuyla kutlanıyor.  Bayramı evde geçirenler de, şehir dışına ziyarete gidenler de bulunuyor. Kimileri ise bayramda dışarı çıkmayı ve gezmeyi planlıyor. Bayramda gezi planı yapanlar "Bayramda hangi müzeler açık", "2023 Kurban Bayramı müzeler kapalı mı?" Sorularını soruyor. İstanbul'da en çok ziyaret edilen müze ve saraylar arasında ise Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Deniz Müzesi, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Oyuncak Müzesi gibi mekanlar bulunuyor. Peki, Kurban Bayramı süresince müzeler ve saraylar ziyarete ücretsiz mi olacak? İşte detaylar…

Bayramda müzeler açık mı? 2023 Kurban Bayramı resim: 0

2023 Bayram'da Müzeler Açık mı?

Ramazan Bayramı süresince müzeler ve saraylar hizmet vermişti. Bu sene Kurban Bayramı 28 Haziran Çarşamba, 29 Haziran Cuma, 30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günlerine denk geliyor. Normalde müzelerin ve sarayların hizmet saatleri ve ziyarete kapalı olduğu günler değişebiliyor. 2023 Kurban Bayramı'nda da müzeler ve sarayların açık olacağı öngörülüyor.


Kurban Bayram'ında Müzeler ve Saraylar Ücretsiz mi?

Özel günlerde bazı müzeler ücretsiz olarak ziyarete açık olabiliyor. Örneğin, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası bunun bir örneğidir. Ancak, Kurban Bayramı'nda müzelerin ve sarayların ücretsiz olacağına dair henüz bir duyuru yapılmamıştır.

Bayramda müzeler açık mı? 2023 Kurban Bayramı resim: 1

Dolmabahçe Sarayı Bayramda Açık mı?

Dolmabahçe Sarayı da Kurban Bayramı boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak ancak çalışma saatleri değişebilir. Pazartesi günleri ziyarete kapalı olan Dolmabahçe Sarayı'nın, arife günü ve Kurban Bayramı süresince saat 09:00'da açılması ve 16:00'da kapanması planlanıyor.

Topkapı Sarayı Bayramda Açık mı?

Topkapı Sarayı'nın Kurban Bayramı'nda ziyarete açık olacağı, ancak hizmet saatlerinde bazı değişikliklerin olabileceği belirtiliyor. Kurban Bayramı arifesinde Topkapı Sarayı kapalı olacak. Bayramın ilk, ikinci, üçüncü ve dördüncü günlerinde ise sarayın 10:00-16:00 saatleri arasında hizmet vereceği tahmin ediliyor.

KAPALIÇARŞI 2023 KURBAN BAYRAMI ÇALIŞMA SAATLERI

Kapalıçarşı, Pazartesi günleri dışında her gün ziyaretçilere açıktır. 2023 arife günü ve Kurban Bayramı'nın ilk üç gününde Kapalıçarşı'nın saat 08:30'da açılması ve 19:00'da kapanması bekleniyor. Ancak bu saatlerde değişiklikler olabilir. Kurban Bayramı'nın son günü olan 1 Temmuz Pazar günü ise Kapalıçarşı kapalı olacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800