Bayramda çalışan ne kadar ücret alacak?

Kurban Bayramı’nda özel sektörde çalışan bir kişi, mesai ücretinin 1.5 katı mı yoksa 2 katı mı fazla alacak? İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren sorunun cevabı...

Özel sektörde çalışan bir kişi, Kurban Bayramı’nın son iki günü çalıştığını belirterek, “Mesai olarak ücretimin 1.5 katını mı yoksa 2 katı fazlasını mı alacağım?” sorusunu yöneltti.

Posta gazetesi yazarı Ekrem Sarısu’nun bu soruya cevabı şöyle oldu: “Kurban Bayramı’nda yapılan çalışma fazla çalışma sayılmadığından zamlı ücret ödenmiyor.

Bayramda yapılan bir günlük çalışma için biri çalışma karşılığı olmaksızın, diğeri çalışma karşılığı olarak iki günlük ücret ödeniyor.

Kurban Bayramı’nda çalıştığınız günler işyerinizin hafta tatili uyguladığı güne denk gelmemişse, çalıştığınız her gün için biri çalışmadan, diğeri de çalışmanız karşılığı olmak üzere 2 günlük ücretiniz kadar ücret alacaksınız.

İki gün çalıştığınıza göre toplam 4 günlük ücretiniz kadar ücret ödenmeli. Ancak çalıştığınız günlerden biri hafta tatili uygulanan güne denk gelmişse o günkü çalışmanız fazla çalışma sayılacak ve ücreti yüzde 50 zamlı ödenecek. Yani o gün için 2.5 günlük ücret alacağınızdan iki günlük çalışmanız için 4.5 günlük ücret verilmeli.”

Tazminatsız işinizden olmamak için bunlara dikkat!Tazminatsız işinizden olmamak için bunlara dikkat!İş hukuku, çalışanlara önemli haklar sağladığı gibi aynı zamanda sorumluluklar da yüklüyor.

 

Etiketler Kurban Bayramı
Yorumlar
Kalan Karakter 800