Batman Zonguldak illeri için sevindiren haber geldi! Selden etkilenenlere 5000 TL’lik ödeme geldi!

Batman ve Zonguldak ilinde yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşlara müjdeli bir haber verildi. Felaketten etkilenen ilçede bulunan vatandaşlara hane başı 5000 TL destek ödemesi verilecek.

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinin ardından Batman ve Zonguldak’ta vatandaşlar hem maddi hem manevi olarak etkilenmişti. Bakan Göktaş sosyal medya hesabı üzerinden yaşanan sel felaketinden etkilenen ailelere 5000 TL’lik destekte bulunulacağını açıkladı. İşler ödeme ile ilgili tüm detaylar…

Bakan açıklama yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Mahinur Özdemir Göktaş yapmış olduğu açıklama ile birlikte vatandaşların yüreklerine su sarktı. Zonguldak ve Batman’da yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşlar aldıkları hasar ile nasıl başa çıkacağını düşünüyordum. Beklenen haber bakan Göktaş’tan geldi. Bakan Göktaş sosyal medya hesabında bir açıklama yaptı. Selden etkilenen tüm vatandaşların yanında olduğunu ve bakanlık olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirterek destek ödemelerini duyurdu.

Felaketin yaraları sarılacak

Batman Zonguldak’ta yaşanan sel felaketinin ardından bölgede bazı ilçeler için eğitime ara verilmişti. Kuvvetli yağış ver senin etkili olduğu bölgelerde yapılan çalışmaların sonrasında yaralar starı olmayan başlandı. Vatandaşlar için merakla beklenen haber geldi. Sel felaketinden etkilenen haneler için destek ödemesi yapılacak. Yapılacak ödeme 5000 TL tutarında onu hane başına verilecek.

Bakan Göktaş sosyal medya üzerinden yeni bir duyuru yaptı. Batman ve Zonguldak’ta yaşanan sel faciasının ardından ailelere 5000 TL’lik destekte bulunacağını söyledi.

Toplamda 7.995.000 TL ödeme yapılacak

Zonguldak ve Batman’da gerçekleşen Safer hareketinin ardından 5000 TL’lik ödeme yapılacağı duyurulmuştu. Bakan Göktaş bu ödemeyle ilgili tüm detayları paylaştı. Zonguldak ilçesinde merkez ve Ereğli olmak üzere ödemeler detaylandırıldı. İşte ödemeler bir şekilde olacak…

Bakan Göktaş selden etkilenen vatandaşlar için yapmış olduğu paylaşımda sel felaketinden etkilenen tüm ailelerin yanında olduklarını ve Sivas’ta toplamda 1188 hane adına 5.940.000 TL’lik bir bütçe ayrılığının altını çizdi.

Selden etkilenen Zonguldak ilçesinde ise 100 hane adına toplam 500.000 TL, Ereğli bölgesinde 311 hane adına toplam 1.555.000 TL olmak üzere 7.995.000 TL’lik ödemeyle felaketinin yaralarının sarılacağı belirtildi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800