Banka faizleri 20 yılın zirvesini gördü! İşte inanılmaz faiz oranları!

Bankalarda faiz giderek yükselirken son 20 yılın zirvesi de nihayet görüldü.

Güncelleme:

Bankalarda faiz giderek yükselirken son 20 yılın zirvesi de nihayet görüldü. Buna göre faiz oranlarının artmasındaki en büyük neden Merkez Bankası’nın politika faizini yukarıya çıkarması oldu. Bununla birlikte bankalarda hesaplardaki paralara verdiği faizi bir bir yükseltti.

Merkez Bankası politika faizini yükseltirken bankalarda müşterilerine verdiği faizleri bir bir yükseltiyor. Buna göre Hafize Gaye Erkan’ın göreve geldiği gün %8,5 olan faiz oranı şuan için %40 seviyesine dayandı. Bunun sonucunda enflasyonda olumlu seyirlerde nihayet görülmeye başladı. 1- 3 ay vadeli hesaplara verilen ortalama faiz de bununla birlikte %47 dolaylarında gerçekleşiyor.

Banka faizlerinde rekor üstüne rekor!

Merkez Bankası tarafından Aralık ayında da yeni bir faiz yükseltmesi bekleniyor. Eskisi gibi yüksek bir faiz artışının yaşanmayacağı ancak yine de sabit bırakılmayacağı gelen haberler arasında. Bununla birlikte bankalardaki faizlerin de giderek artması bekleniyor. Bankaya 500 bin TL para bırakan vatandaşın aylık olarak 19 bin TL alacağı da bu faizlerin arkasından görülen en önemli etken olarak karşımıza çıkıyor.

Etiketler Faiz banka
Yorumlar
Kalan Karakter 800