Bakan Yumaklı müjdeyi verdi! Hibe destekleri %100 arttı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hibe desteklerinin yüzde 100 aratarak, 14 milyon liraya çıkartıldığını duyurdu. Bakan Yumaklı tarafından yapılan o açıklama işte sizlerle...

Güncelleme:

Bakanı Yumaklı, IPARD ve kırsal kalkınma destekleri kapsamında, tarımsal üretimde kadın ve genç girişimcilerimize pozitif ayrımcılıklar olduğunu dile getirerek, kadın ve gençlere yönelik hibe desteklerinde %100 artış yapılarak, söz konusu desteğin 7 milyondan 14 milyon liraya çıkartıldığını açıkladı.

Kadın ve genç girişimcilere müjde!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde başlayan Uluslararası Tarım Teknolojileri Festivali’nin (AGRIFEST) açılışında açıklama yaparak, ülkenin geleceği ve milletin yarınları ile ilgili gıda arz güvenliğinin ön planda olduğuna dikkat çekerek gıda arz güvenliğinin ön planda bir dönemden geçildiğini dile getirdi.

Bu dönemde tarım politikalarını oluştururken en büyük güvencelerinin dinamizmi ve enerjiye sahip gençlerin olduğunu vurgulayarak, festivali önemsediklerini dile getirdi. Tarımsal üretimi geliştirmek ve rekabet gücünü artırmak adına, önemli çalışmalar yaptıklarının dile getiren konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi;

Bitkisel üretimden hayvansal üretime, su ürünleri üretiminden tarımsal AR-GE’ye, kırsal kalkınma yatırımlarından su ve sulama yatırımlarına birçok alanda üreticilerimizi desteklediklerine dikkat çeken Yumaklı, “yıllık 69,2 milyar dolarlık tarımsal hasılayla Avrupa’da birinci, dünyada ilk 10 ülke arasındayız.” Dedi.

Bakan Yumaklı, IPARD ve kırsal kalkınma desteklerinde, tarımsal üretimde kadın ve genç girişimcilere pozitif ayrımcılıklar olduğunu vurgulayarak, hibe desteklerinde artışa gidildiğini açıkladı.

Hibe desteği limiti 14 milyon liraya yükseldi!

“IPARD ve kırsal kalkınma desteklerinde, kadın ve genç girişimcilere pozitif ayrımcılıklar var” diyen Bakan İbrahim Yumaklı, Hibe desteği proje limitlerinin yüzde 100 artırarak, 7 milyon liradan 14 milyon liraya yükselttiklerini belirtti.

Bu durumda da yeni hayvancılık yol haritaları kapsamında hayvansal üretimin artırılması konusunda yine bu pozitif ayrımcılıkların yer alacağına sözlerde yer veren Bakan Yumaklı, “Uzman Eller Projesi konusunda başarılı uygulamaları şehirlere gittiğimiz zaman görmenin mutluluğunu her zaman yaşıyorum. Gençler, sizler üretmek için varsanız, bizler, sizlerin hemen yanı başınızdayız.” Dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800